Котрий уже день вся Україна згадує невинно вбитих на Майдані і віддає шану сміливцям. І сьогодні бібліотекарі бібліотеки- філіалу №4 разом з учнями 9-го класу школи №12 зібралися для того,щоб пом'янути і вшанувати Небесну Сотню. Вчитель історії Петренко Світлана Олексіївна,провідний бібліотекар Гармаш Ольга Михайлівна та учні згадували події,які відбувалися 5 років назад 18-20 лютого 2014 року. Присутні передивилися відеосюжети,які відтворювали трагічні події на Майдані. Також бібліотекарі представили книги,які допоможуть глибше пізнати,що відбувалося на столичному Майдані,а також в інших містах Сходу та Півдня України в той час.

  

 

 

Переглядів: 426 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.02.2019 | Коментарі (0)

«А сотню вже зустріли небеса..» Цими поетичними рядками  розпочалася година патріотизму «Безсмертні герої сьогодення» в школі №9. Учні 7 та 9 класів прослухали розповідь про страшні події 2013-2014 років, які відбувались на Майдані Незалежності. Бібліотекар бібліотеки–філії ім.Чехова Шамшур Надія познайомила учнів з книгою М. Рудневича «Я з Небесної Сотні». Її головний герой– студент, хлопець зі щирою душею хоче, щоб його країна стала квітучою європейською державою.

  

  

 

 

Переглядів: 420 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.02.2019 | Коментарі (0)

Урок- вшанування «Пам’яті Героїв Небесної Сотні», присвячений п’ятій річниці трагічних подій на Євромайдані, відбувся у ЗОШ №7. Не залишила байдужими учнів 7-х класів розповідь бібліотекарки Олександри Дерев’янко про подію, що сколихнула весь світ.

Цей захід – посвята тим учасникам Революції гідності, які віддали найцінніше – своє життя – заради того, щоб ми могли жити в оновленій, достойній країні.

  

 

Переглядів: 402 | Додав: cbstolstogo | Дата: 18.02.2019 | Коментарі (0)

«Є вічна загадка любові». Під такою назвою 17 лютого пройшла розважально-пізнавальна година до Дня святого Валентина у громадському об’єднанні «Надія». Тетяна Бакун, завідуюча бібліотекою-філіалом №1, ознайомила присутніх з традиціями святкування Дня всіх закоханих у різних країнах світу. Учасники заходу дізналися про покровителя свята–Валентина, а також  чому цей день називають святом чарівності, романтики і любові.

Юнаки й дівчата  разом з  батьками взяли участь у святковій розважальній програмі. Всі були в захваті від інсценівки пісні «Несе Галя воду» у виконанні В’ячеслава та Світлани Івченко.

Цікаві конкурси та ігри «Моя половинка», «Хустинка», «Компот ложками», «Красуня» додали всім позитивних емоцій та веселого настрою.

Конкурс «Валентин і Валентина» визначив кращу пару – В’ячеслав і Ліза. Свято справді стало незабутнім для учасників та гостей.

  

  

 

 

Переглядів: 586 | Додав: cbstolstogo | Дата: 17.02.2019 | Коментарі (0)

 

Переддень свята - Міжнародного Дня рідної мови - чудова нагода  почитати ліричні вірші улюблених поетів.   Ось і зібралися ми сьогодні в затишній романтичній атмосфері при свічках для того, щоб поговорити про поезію. Поезія... Таке  коротке  і таке змістовне слово! Вона і втішить, і пригорне, і приголубить. 

Сьогодні ми згадували Дмитра Білоуса та його прекрасні вірші про мову, строгу і вишукану поезію Ліни Костенко, пронизливу лірику Володимира Сосюри, тривожні строки Василя Симоненка. Звучали мужні та патриотичні слова Дмитра Павличка, зворушливі рядки Лесі Українки і, звичайно, не обійшлося без поезії нашого Великого Кобзаря Тараса Шевченка.

Музичним супровідом для  чудових віршів стали ліричні мелодії Ф.Шопена, В.А. Моцарта, Е. Гріга, та інших композиторів. Час за чашечкою запашного чаю минув непомітно, всі розходилися в натхненному піднесеному настрої.

  

  

 

 

 

Переглядів: 446 | Додав: cbstolstogo | Дата: 16.02.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 123 124 125 126 127 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 23.04.2024