Положення

про літературно – мистецький конкурс

«Нехай в серці радість ллється»,

присвячений 200-річчю з дня народження

Пантелеймона Куліша

 

Положення про літературно – мистецький конкурс (далі – Конкурс) визначає мету та умови участі у Конкурсі, порядок його проведення, оцінювання номінантів і визначення переможців.

 

                            1. Загальні положення

 

1.1 Конкурс проводиться відділами культури і туризму Шосткинської міської ради та Шосткинської районної державної адміністрації, міським та районним  управліннями  освіти, центральною міською та районною бібліотекою, музеєм П.Куліша у трьох вікових категоріях: 9-14 років, 15-20 років ; 21 - та старші.

1.2 Мета конкурсу:

  • привернути увагу громадськості до поглибленого вивчення життєвого і творчого шляху  П. Куліша;
  • стимулювати прояв творчих здібностей учасників Конкурсу;
  • сприяти оприлюдненню кращих робіт у ЗМІ.

         1.3.  Конкурс проводиться на добровільних засадах і є відкритим для всіх.                         

2. Оргкомітет Конкурсу

 

2.1.  Для підготовки та проведення Конкурсу створюється журі.

2.2. Склад журі Конкурсу затверджується Розпорядженням міського голови.

2.3.  За результатами Конкурсу, на умовах та у порядку, встановлених  цим Положенням, визначаються переможці.

2.4. До повноважень журі входить здійснення попереднього відбору матеріалу для розміщення на відкритих Інтернет ресурсах.

 

       3.Умови участі та терміни проведення Конкурсу

   3.1   До участі у Конкурсі запрошуються всі бажаючі.

   3.2  Конкурс проводиться в чотирьох номінаціях :

    - «Digital Art» (комп’ютерна графіка, буктрейлер, презентація …);

    - «Декоративно-ужиткове мистецтво» ( вишиванки, вироби з підручних  матеріалів…);

      -  «Образотворче мистецтво» (малюнок, гравюра…);

      - «Літературний твір» (поезія, проза..).

 3.3.  До участі у Конкурсі допускаються роботи, які раніше не  публікувалися, не оприлюднювалися.

3.4.   Кількість робіт, поданих кожним учасником, не обмежується.

3.5.    Конкурс проводиться з 01 березня 2019 року до 31 травня 2019 року.

3.6.  Реєстрація учасників Конкурсу здійснюється за умови подання ними конкурсних матеріалів не пізніше 31 травня 2019 року  до центральної міської бібліотеки за адресою: м. Шостка, вул. Миру, 11 телефон для довідок: (05449) 6-23-52, електронна адреса : cbstolstogo@ukr.net.

3.7.   Конкурсні роботи повинні містити інформацію про учасника:

 - прізвище, ім’я, по-батькові, вік;

 - поштову та електронну адресу, контактний телефон.

 

                                               4. Вимоги до конкурсних робіт                                                                         

4.1.  Тема роботи має бути безпосередньо пов’язана з життям та творчістю П.Куліша.

4.2.  Робота має бути оригінальною, не мати жодних запозичень з інших   робіт.

4.3.  Робота має бути виконана на високому професійному та художньому  рівні.

4.4.  Літературний твір може бути поданий у друкованому вигляді на папері   формату А 4.

 

                                              

5. Визначення претендентів на звання переможців

 

5.1. Оцінювання конкурсних матеріалів здійснюється за наступними                             критеріями:

- відповідність тематиці;

- самостійність ідеї;

- оригінальність творчого задуму, креативність.

5.2.    Оголошення результатів Конкурсу відбудеться у серпні 2019 року.                             

5.3. Переможці Конкурсу нагороджуються відповідними дипломами, цінними подарунками.

 

 

 

Керуючий справами виконкому                                           О.М.Кравченко

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 435 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.03.2019 | Коментарі (0)

2 березня в "Клубі..." мова йшла про Івана Козловського.

В березні 1900-го року народився видатний український оперний співак (ліричний тенор) Іван Семенович Козловський. Видатний представник вітчизняної вокальної школи володів голосом ніжного тембру, широкого діапазону, його виконанню були притаманні емоційність, легкість і теплота звучання, майстерність сценічного перевтілення.

Попри свою цілком заслужену популярність, світову славу, численні нагороди і престижні відзнаки, Іван Семенович Козловський завжди і всюди залишався людиною.  Співак усе своє життя був і залишався свідомим українцем, непересічним знавцем української музики, активним її пропагандистом, відомим виконавцем українських народних пісень.

  

 

Переглядів: 516 | Додав: cbstolstogo | Дата: 02.03.2019 | Коментарі (0)

1 березня, у перший день весни, відзначається Міжнародний день котів. Саме цим милим та ласкавим домашнім улюбленцям присвячена мистецька виставка «Котоманія – 2019», яка відкрилась у центральній міській бібліотеці.

Завітавши на виставку, ви зможете помилуватись котами, кицьками та кошенятками, створеними Наталією Ліфіренко (в’язані вироби), студентами мистецького факультету Університету ІІІ віку, вихованцями студії образотворчого мистецтва «Мальви» (керівник Тетяна Михайличенко), учасниками гуртка «Художня вишивка» (керівник Наталія Буцик). Зачаровують кицьки, виконані в техніці айріс фолдінг, які представили вихованці гуртка «Майстринька», що діє при Ображіївській бібліотеці (керівник Галина Бєлокоз).

З кожним роком кількість учасників  виставки збільшується.  Сьогоднішня експозиція налічує понад 140 робіт на «котячу» тему, виконаних у різних техніках: вишивка, м’яка іграшка, аплікація, живопис, килимкарство, печворк тощо.

Під музичні композиції на «котячу» тематику, виконані на саксофоні Володимиром Букусом, танцювали не лише діти, а й дорослі.

У «Книзі відкуків» один із відвідувачів залишив  короткий коментар: «Як не крути, як не верти — у березні ми всі коти».

Колектив центральної міської бібліотеки бажає всім, хто любить тварин, гарного весняного настрою та запрошує відвідати «Котоманію».

  

  

 

 

Переглядів: 396 | Додав: cbstolstogo | Дата: 28.02.2019 | Коментарі (0)

23 лютого зустріч в "Клубі..."  була присвячена всесвітньо відомому українському оперному співаку, солісту  Паризької національної опериволонтеру, учаснику Революції Гідності та бойових дій на Сході України, кавалеру  ордена «За мужність» І ст.Герою України, кавалеру ордена «Золота Зірка» - Василю Ярославовичу Сліпаку.

Василь Сліпак полонив глядачів своєрідним голосом та вокальною культурою. Йому, зазвичай, легко вдавалось заволодіти увагою аудиторії, вразити її, викликати у неї найширшу гаму емоцій — здивування, зітхання, радість, захоплення. Він був природний, артистичний на сцені.

Василь умів ансамблювати у хорі, але було видно, що він соліст. Йому притаманні були культура голосу і досконала сценічна гра, впевненість у фразуванні, виразна дикція, свобода орудування «mezza voce», уміле розложення динамічних ефектів, свіжість, справжнє захоплення сценічним образом.

За своїм музично-естетичним розвитком В.Сліпак ішов далеко попереду всіх студентів.

Унікальний голос Сліпака надзвичайно гармонійно поєднувався із його статурою. Він — високий на зріст, привабливої зовнішності, по-французьки галантний — все це викликало адекватну реакцію слухачів.

Школа, культура, техніка — це для нього було понад усе. Проявив себе вдумливим талановитим музикантом.

Улітку 18 червня 2016 року втретє поїхав на Донбас,  щоб доправити зібрану допомогу захисникам-добровольцям, і планував залишитися там на півроку. Але 29 червня 2016 року, виконуючи бойове завдання як кулеметник у складі 1-шої штурмової роти Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» (ДУК ПС), загинув у бою близько 6:00 від ворожої кулі калібру 12.7 мм, яку випустив снайпер з великокаліберної гвинтівки.

Василь Сліпак ціною власного життя врятував побратимів. Українські захисники відбили атаку російських збройних формувань на смт Луганське (Бахмутський район Донецька область) з боку міста Дебальцеве та перейшли у контрнаступ, посунувши противника з двох укріплених позицій на висотах поблизу с. Логвинове.

І’мя Всиля Сліпака від 14 жовтня 2018 року офіційно присвоєно Культурно-інформаційному центрові при Посольстві України у Франції.

  

 

 

Переглядів: 427 | Додав: cbstolstogo | Дата: 23.02.2019 | Коментарі (0)

20 лютого...День, який болем відгукується в серці кожного українця. В цьому році ми відзначаємо 5-ту річницю трагічних подій на майдані Незалежності. Годиною безсмертя " У їх серцях жила Україна" вшанували учні ЗОШ№11, вищого професійного училища, військовослужбовці в/ч 3022 та небайдужі шосткинці тих, хто боровся і бореться за краще майбутнє України. Дуже символічно прозвучала пісня "Україна -єдина країна" у виконанні  учасників вокального гуртка Шосткинського професійного училища (керівник Дьячок Наталія).

Серед тих, хто стояв на Майдані, хто боронив незалежність України  і молодий шосткинець Мирослав Ляшок. Розповідь про нього  вміщено в книзі Алли Акіменко "Герої нашого часу.19 історій ветеранів АТО".Під час презентації збірки Мирослав зазначив: "Нам потрібно вірити в свою державу, розбудовувати власне військо і бути національно свідомими і згуртованими". Нажаль,  в Україні продовжується неоголошена війна, проте капітан Національної гвардії України в/ч 3022, учасник бойових дій Ромашко Артем запевнив, що наше місто і вся Україна знаходяться в надійних руках наших воїнів.

 

 

  

 

 

 

 

Переглядів: 430 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.02.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 122 123 124 125 126 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 09.05.2024