Справи, справи, справи. Все наше життя – нескінченна низка справ і турбот, серед яких ми так рідко можемо знайти час для того, щоб позайматися тим, чим нам хочеться, що нам подобається, до чого лежить душа.

Деколи не вдається викроїти навіть трохи часу на читання цікавої книги або перегляд хорошого кінофільму. Та й просто відпочити виходить далеко не завжди. І, здається, цьому нема ні кінця, ні краю. Але не варто засмучуватися і падати духом, адже не все так погано насправді. Так, на добу 24 години і більше цих годин ніяк не зробити. Але знайти час для себе коханого можна абсолютно в будь-якому графіку та за будь-якої завантаженості.
Чим саме полюбляють займатися у вільний час, ділилися наші знавці англійської на сьогоднішній зустрічі.

Things, things, things. Our whole life is an endless series of affairs and concerns, among which we can so rarely find time to do what we want, what we like, what our soul is passionate about.

Sometimes it is not possible to carve out even a little time to read an interesting book or watch a good movie. And it is far from always possible to simply relax. And, it seems, there is no end or end to this. But you should not be upset and lose heart, because everything is not so bad in reality. Yes, there are 24 hours in a day and there is no way to do more than these hours. But you can find time for your loved one in absolutely any schedule and under any workload.

Our English experts shared what they like to do in their free time at today's meeting.

  

 

Переглядів: 103 | Додав: cbstolstogo | Дата: 29.04.2023 | Коментарі (0)

Вода – найцінніший природний ресурс. Вона відіграє виняткову роль у процесах обміну речовин, що становлять основу життя.

Сьогодні про воду, її призначення в нашому житті, кількість і цінність замислюються не часто. Однак природні ресурси нашої планети не нескінченні. Негативний вплив промислових підприємств, людський фактор, – все це веде до зменшення кількості придатної води

Фільм "І КОЖНА РІЧКА"  української режисерки: Олесі Моргунець-Ісаєнко, який ми сьогодні переглядали, дуже яскраво ілюструє проблему забруднення водойм.

Річки мають для людини сакральне значення. Кожен народ має свою священну річку. Особисто для мене — це річка Остер, яка, на жаль, скоро може зникнути. Але щоб ця історія була цікавою і для вас, я розповім також про ваші річки, на берегах яких ви народилися та зростали. Адже ваші річки теж можуть зникнути. Кожна річка — чиїсь відображення і пам'ять. І стан кожної з них — це результат нашої з вами діяльності чи бездіяльності, а не лише кліматичних змін, як ми часто думаємо, щоб виправдовувати цим свої дії. Тож спробуємо розібратися.

Після перегляду стрічки було багато спогадів з дитинства про річку Десну, на берегах якої ми росли. Про пароплав який ходив до м.Н-Сіверського, а тепер там можна пропливти тільки рибацьким човником. Ті з присутніх хто трохи молодші за віком навіть не повірили в те, що таке було можливе. 

А ще ми обговорили питання, що саме кожен з нас може зробити, аби зберегти водні ресурси?

І таки да, дещо ми все таки можемо зробити, а саме: коли виїжджаєш на відпочинок сміття забирати з собою, коли пливеш річкою не викидати сміття за борт, вимикати кран коли чистиш зуби, замість ванни  приймати душ...

Ми маємо вживати всіх можливих заходів щодо збереження, охорони та раціонального  використання водних ресурсів і не бути байдужими, адже вода – це основа життя на Землі.

  

 

 

 

 

Переглядів: 158 | Додав: cbstolstogo | Дата: 29.04.2023 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 08.05.2024