Ура! Вони повернулися. Наш англомовний клуб відновив свою роботу.

 Сьогодні 8 квітня, як завжди  в суботу, зібралися. щоб поспілкуватися, аби вдосконалити свою англійську.

Ну і як відомо, ми не шукаємо простих шляхів, тож темою розмови був "Рандомайзер".

Рандомайзер він  же генератор випадкових чисел - це сервіс, який дозволяє визначити випадкового переможця. У мережі є маса генераторів випадкових чисел для розіграшів, у кожному з яких використовується особливий алгоритм генерації випадкових чисел.

Hooray! They came back. Our English club has resumed its work. Today, April 8, as always on Saturday, we gathered. to communicate, to improve your English. Well, as you know, we don't look for easy ways, so the topic of conversation was "Randomizer". A randomizer, also known as a random number generator, is a service that allows you to determine a random winner. There are a lot of random number generators for sweepstakes on the web, each of which uses a special random number generation algorithm.

 

 

 

 

 

Переглядів: 146 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.04.2023 | Коментарі (0)

Наближається Великдень – найбільше християнське свято.  Це світле і добре свято яке несе з собою віру, надію і любов.

Сьогодні ми зібралися в "Клубі...", щоб поговорити про музику, яка пов'язана з Біблією.

Біблійні та інші канонічні тексти стали основою багатьох творів мистецтва, зокрема музики. Список їх настільки великий, що ми зможемо звернутися лише до малої частини найвідоміших сказань та музичних творів світових та вітчизняних композиторів.

Ми зокрема зупинилися на таких операх:  "Самсон і Даліла" - опера Каміля Сен-Санса в трьох діях на старозавітний сюжет (Книга Суддів, XVI). Найпопулярніша опера композитора. Партія Даліли – одна з технічно зручних для виконання і тому затребуваних партій для меццо-сопрано у музиці.

«Набукко» — опера на 4 дії італійського композитора Джузеппе Верді. Опера стала поворотним моментом у біографії композитора. Написана на біблійний сюжет, що розповідає про волелюбні прагнення єврейського народу, опера була гаряче сприйнята італійськими патріотами, що відчули в ній заклик до визвольної боротьби і принесла авторові широке визнання.

«Саломе́я»  — музична драма Ріхарда Штрауса в одній дії на власне лібрето по однойменній драмі Оскара Уайльда. 
Біблійна розповідь про царювання правителя Галілеї та Переї Ірода Антипи міститься в Євангеліях (від Матвія, гл. 14; від Марка, гл. 6; від Луки, гл. 3) і підтверджується історичними хроніками Йосипа Флавія та інших давньоримських авторів. У ньому яскраво відобразилася епоха заходу сонця Римської імперії, зіткнення розбещених інстинктів пізньої античності з мораллю християнства, що зароджується.

"Іродіада"— опера на 4 дії французького композитора Жуля Массне. Французьке лібрето написано Полем Міл’є та Анрі Ґремоном за мотивами новели Гюстава Флобера «Іродіада» (1877).

Прем'єра відбулася 19 грудня 1881 року в Брюсселі в Театрі Моньє. Дирекція Паризької опери (Огюст Еммануель Вокорбей) відхилила оперу Массне через слабкість лібрето. Воно було перероблено за участю Андре Занардіні, і 1884 року опера була поставлена в Парижі.

«Мойсей» — опера Мирослава Скорика на дві дії, лібрето Богдана Стельмаха та Мирослава Скорика за однойменною поемою Івана Франка. Прем'єра відбулася 23 червня 2001 року в Львівському національному академічному театрі опери і балету імені Соломії Крушельницької.

 

  

  

 

Переглядів: 387 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.04.2023 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 08.05.2024