14:31
DOCUDAYS UA

Вода – найцінніший природний ресурс. Вона відіграє виняткову роль у процесах обміну речовин, що становлять основу життя.

Сьогодні про воду, її призначення в нашому житті, кількість і цінність замислюються не часто. Однак природні ресурси нашої планети не нескінченні. Негативний вплив промислових підприємств, людський фактор, – все це веде до зменшення кількості придатної води

Фільм "І КОЖНА РІЧКА"  української режисерки: Олесі Моргунець-Ісаєнко, який ми сьогодні переглядали, дуже яскраво ілюструє проблему забруднення водойм.

Річки мають для людини сакральне значення. Кожен народ має свою священну річку. Особисто для мене — це річка Остер, яка, на жаль, скоро може зникнути. Але щоб ця історія була цікавою і для вас, я розповім також про ваші річки, на берегах яких ви народилися та зростали. Адже ваші річки теж можуть зникнути. Кожна річка — чиїсь відображення і пам'ять. І стан кожної з них — це результат нашої з вами діяльності чи бездіяльності, а не лише кліматичних змін, як ми часто думаємо, щоб виправдовувати цим свої дії. Тож спробуємо розібратися.

Після перегляду стрічки було багато спогадів з дитинства про річку Десну, на берегах якої ми росли. Про пароплав який ходив до м.Н-Сіверського, а тепер там можна пропливти тільки рибацьким човником. Ті з присутніх хто трохи молодші за віком навіть не повірили в те, що таке було можливе. 

А ще ми обговорили питання, що саме кожен з нас може зробити, аби зберегти водні ресурси?

І таки да, дещо ми все таки можемо зробити, а саме: коли виїжджаєш на відпочинок сміття забирати з собою, коли пливеш річкою не викидати сміття за борт, вимикати кран коли чистиш зуби, замість ванни  приймати душ...

Ми маємо вживати всіх можливих заходів щодо збереження, охорони та раціонального  використання водних ресурсів і не бути байдужими, адже вода – це основа життя на Землі.

  

 

 

 

 

Переглядів: 160 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Середа, 08.05.2024