20 серпня на календарі, наближається День Незалежності України - особливе свято для кожного українця. Зібралися в  Кіноклубі медіапросвіти з прав людини Docudays UA, щоб поговорити про громадянську позицію. 

Громадянин, який хоче жити в демократичному суспільстві, завжди засвідчує свою громадянську позицію. Така позиція виявляється у відповідальному ставленні до виконання своїх громадянських обов’язків.

Що ж таке активна громадянська позиція, саме на таке питання відповідав кожен з присутніх. Для одних це волонтерство, для інших працювати і віддавати частину грошей на допомогу ЗСУ, хтось вважає що це значить бути патріотом своєї країни, а для когось просто розмовляти в побуті українською мовою...

Потім передивилися фільм Сергія Лисенка "ХОТТАБИЧ ТА ЙОГО КОМАНДА".

Хоттабич в минулому сталевар та фінансовий директор. Після Майдану разом із першим батальйоном Національної гвардії України він поїхав до зони АТО як волонтер. За рік війни Ілля Лисенко на прізвисько Хоттабич зумів створити команду із п’яти екіпажів, які вивозять поранених із найгарячіших точок фронту. Медики-волонтери із команди Хоттабича не раз потрапляли під обстріли, виїздили на підконтрольну терористам територію та ризикували власним життям заради порятунку поранених бійців.

А потім ще раз відповіли на питання, що таке громадянська позиція? Пустили "вільний мікрофон" по колу і обговорювали це питання. Говорили про почуття патріотизму, громадянську гідність, вміння відстоювати свої права та відчувати відповідальність за свою країну.

Прийшли до висновку що тверда громадянська позиція це коли, щоб не сталося ти робиш те, що потрібно, це коли ти працюєш сталеваром, але коли це потрібно твоїй країні ти йдеш волонтером і створюєш екстрену допомогу, щоб вивозити поранених з поля боя і рятувати їм життя, це коли ти робиш усе і навіть більше, щоб допомогти своїй державі в скрутний час.

  

  

 

 

Переглядів: 156 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.08.2022 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Субота, 27.04.2024