Сторінки життя повітряного аса
Тематична викладка під такою назвою оформлена в бібліотеці-філіалі №4. До уваги користувачів представлена література про життя нашого легендарного земляка,льотчика-винищувача,найрезультативнішого аса в авіації за весь час Другої світової війни.
Пам'ять про нашого видатного земляка назавжди збережеться в наших серцях.

  

 

 

Переглядів: 292 | Додав: cbstolstogo | Дата: 09.06.2020 | Коментарі (0)

Книгу про Кожедуба представили громаді.
Перегорнути сторінки життя відомого земляка, усвідомити його подвиги, відчути його винятковість, возвеличити та зберегти пам'ять, відтворити спогади земляків. Книга Катерини Василівни Насико відкриває цікаві сторони унікальної долі нашого славетного земляка.
«У цій книзі я наводжу приклади цілеспрямованості Івана Микитовича. Мені довелося поспілкуватися із своїми односельцями, сусідами Івана, його однокласником. Своєю книгою я хотіла довести, що ми не тільки пишаємося своїм геройським земляком, а хочемо, щоб про нього більше знали», – підкреслила авторка під час презентації.
Почуття гордості за рідний край викликали слова секретаря міської ради Олени Чанцевої-Коваленко: «Сьогодні в багатьох локаціях міста відбувається славлення нашого Аса – Івана Микитовича Кожедуба. Тільки такого міцного коріння і виростають потім плоди. Тож дуже радісно, що ми можемо пишатися Кожедубом, що він народився в центрі, душі нашої громади – селі Ображіївці. Ас це не той, хто перемагає когось, а той, хто перемагає самого себе. Давайте будемо схожими на Івана Микитовича, адже Шостка це місто Асів».
Першими цю книгу побачили ми бібліотекарі, бо мали за честь допомогти авторці в підготовці книги до друку. Тема книги, описані події, раритетні фотографії, спогади земляків – все це створювало атмосферу гордості за нашого Героя та довіри й поваги до людини, яка зібрала всі ці безцінні матеріали.
«Нехай ця книга буде джерелом, з якого ми будемо черпати наснагу, будемо знати історію, знати тих людей, які звитяжними подвигами прославили нашу Шосткинщину», – такої думки дотримується Тамара Четверикова і всі шосткинські бібліотекарі.
Нова книга про Кожедуба у бібліотеках нашої громади. Запитайте та дізнайтесь більше про всесвітньо відомого земляка.

  

 

Переглядів: 270 | Додав: cbstolstogo | Дата: 09.06.2020 | Коментарі (0)

06.06.2020 р. постановою за № 35 Головного державного санітарного лікаря України затверджено тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення культурно-мистецьких заходів на період карантину.
Рекомендації розроблені для закладів культури та креативних індустрій.
Відповідно до рекомендацій бібліотеки мають:

  1. Проводити температурний скринінг усім працівникам перед початком робочої зміни. За наявності температури понад 37,2 – працівники до роботи на допускаються.
  2. Забезпечити працівників і використовувати ЗІЗ (маски, в т.ч. саморобні, або респіратори, захисні рукавички).
  3. Оформити інформаційні зони, які містять інформаційні матеріали (банери, плакати, оголошення, малюнки, наліпки тощо), щодо індивідуальних заходів профілактики коронавірусної хвороби COVID-19.

https://oth.nlu.org.ua/wp-content/uploads/2020/06/%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D1%80%D1%83%D0%BA%D0%B8-219x300.png

https://oth.nlu.org.ua/wp-content/uploads/2020/06/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0-2-222x300.jpg

4. Облаштувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілового спирту та понад 70% для етилового спирту. Постійна наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах (як службових, так і загального користування)

5. Здійснити тимчасове маркування для забезпечення дотримання не менше 1,5 метри. 6.Проведення заходів просто неба:

  • територія заходу повинна бути огороджена;
  • перебування 1 особи на 5 кв.м загальної площі огродженої території. Уникнення скупчення відвідувачів.
  1. Проведення заходів в приміщенні бібліотеки:
  • відвідувачі мають перебувати в захисних масках або респіраторах протягом усього часу;
  • розміщення відвідувачів лише на сидячих місцях;
  • відстань між місцями для сидіння або столиками – не менше 1,5 метри;
  • за одним столом – не більше чотирьох осіб (без урахування дітей віком до 14 років);
  • безперебійна робота систем вентиляції.
  1. Розмістити в місцях загального користування кошиків, контейнерів/урн з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами для збору використаних ЗІЗ.
  2. Здійснювати вологе прибирання місць з найбільшим скупченням відвідувачів.
  3. Проводити дезінфекцію поверхонь ( кафедр, столів, стільців, ручок дверей, сходи, дзвінків і т.п.) спиртовмісними дезінфікуючими засобами протягом робочого часу в посиленому режимі..

Безпека – понад усе!

 

Переглядів: 267 | Додав: cbstolstogo | Дата: 09.06.2020 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024