14:29
ШОСТКА - МІСТО АСІВ

Книгу про Кожедуба представили громаді.
Перегорнути сторінки життя відомого земляка, усвідомити його подвиги, відчути його винятковість, возвеличити та зберегти пам'ять, відтворити спогади земляків. Книга Катерини Василівни Насико відкриває цікаві сторони унікальної долі нашого славетного земляка.
«У цій книзі я наводжу приклади цілеспрямованості Івана Микитовича. Мені довелося поспілкуватися із своїми односельцями, сусідами Івана, його однокласником. Своєю книгою я хотіла довести, що ми не тільки пишаємося своїм геройським земляком, а хочемо, щоб про нього більше знали», – підкреслила авторка під час презентації.
Почуття гордості за рідний край викликали слова секретаря міської ради Олени Чанцевої-Коваленко: «Сьогодні в багатьох локаціях міста відбувається славлення нашого Аса – Івана Микитовича Кожедуба. Тільки такого міцного коріння і виростають потім плоди. Тож дуже радісно, що ми можемо пишатися Кожедубом, що він народився в центрі, душі нашої громади – селі Ображіївці. Ас це не той, хто перемагає когось, а той, хто перемагає самого себе. Давайте будемо схожими на Івана Микитовича, адже Шостка це місто Асів».
Першими цю книгу побачили ми бібліотекарі, бо мали за честь допомогти авторці в підготовці книги до друку. Тема книги, описані події, раритетні фотографії, спогади земляків – все це створювало атмосферу гордості за нашого Героя та довіри й поваги до людини, яка зібрала всі ці безцінні матеріали.
«Нехай ця книга буде джерелом, з якого ми будемо черпати наснагу, будемо знати історію, знати тих людей, які звитяжними подвигами прославили нашу Шосткинщину», – такої думки дотримується Тамара Четверикова і всі шосткинські бібліотекарі.
Нова книга про Кожедуба у бібліотеках нашої громади. Запитайте та дізнайтесь більше про всесвітньо відомого земляка.

  

 

Переглядів: 270 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024