11:38
Безпека літніх бібліотечних заходів

06.06.2020 р. постановою за № 35 Головного державного санітарного лікаря України затверджено тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення культурно-мистецьких заходів на період карантину.
Рекомендації розроблені для закладів культури та креативних індустрій.
Відповідно до рекомендацій бібліотеки мають:

  1. Проводити температурний скринінг усім працівникам перед початком робочої зміни. За наявності температури понад 37,2 – працівники до роботи на допускаються.
  2. Забезпечити працівників і використовувати ЗІЗ (маски, в т.ч. саморобні, або респіратори, захисні рукавички).
  3. Оформити інформаційні зони, які містять інформаційні матеріали (банери, плакати, оголошення, малюнки, наліпки тощо), щодо індивідуальних заходів профілактики коронавірусної хвороби COVID-19.

https://oth.nlu.org.ua/wp-content/uploads/2020/06/%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D1%80%D1%83%D0%BA%D0%B8-219x300.png

https://oth.nlu.org.ua/wp-content/uploads/2020/06/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0-2-222x300.jpg

4. Облаштувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілового спирту та понад 70% для етилового спирту. Постійна наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах (як службових, так і загального користування)

5. Здійснити тимчасове маркування для забезпечення дотримання не менше 1,5 метри. 6.Проведення заходів просто неба:

  • територія заходу повинна бути огороджена;
  • перебування 1 особи на 5 кв.м загальної площі огродженої території. Уникнення скупчення відвідувачів.
  1. Проведення заходів в приміщенні бібліотеки:
  • відвідувачі мають перебувати в захисних масках або респіраторах протягом усього часу;
  • розміщення відвідувачів лише на сидячих місцях;
  • відстань між місцями для сидіння або столиками – не менше 1,5 метри;
  • за одним столом – не більше чотирьох осіб (без урахування дітей віком до 14 років);
  • безперебійна робота систем вентиляції.
  1. Розмістити в місцях загального користування кошиків, контейнерів/урн з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами для збору використаних ЗІЗ.
  2. Здійснювати вологе прибирання місць з найбільшим скупченням відвідувачів.
  3. Проводити дезінфекцію поверхонь ( кафедр, столів, стільців, ручок дверей, сходи, дзвінків і т.п.) спиртовмісними дезінфікуючими засобами протягом робочого часу в посиленому режимі..

Безпека – понад усе!

 

Переглядів: 267 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024