Про протидію кібербулінгу,  формування навичок безпечної поведінки в мережі у дітей йшлося на інтерактивній годині «Вчимося бути толерантними», яка відбулася у 7-А класі ЗОШ №7. Іноді, здавалося б, невинні жарти і пустощі стають знущанням по відношенню до інших. А за умови віртуалізації сучасного простору закономірно, що і прояви опосередкованої агресії та булінгу перемістилися в зону онлайн, в якій діти перебувають повсякчас. Бібліотекар центральної міської бібліотеки Олександра Дерев’янко обговорила з дітьми різні види кібербулінгу:

- перепалки, або флеймінг,

- обмовлення, зведення наклепів;

− самозванство, втілення в певну особу;

− ошуканство, видурювання конфіденційної інформації та її розповсюдження;

− хепіслеппінг, або знімання на відео реальних нападів з метою їх поширення в інтернет мережі та інші.

Учні, у свою чергу,  повідали про відомі випадки кібербулінгу, які відбулися з ними або  знайомими.

 

  

 

Переглядів: 592 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.01.2020 | Коментарі (0)

У кожної людини є талант: комусь подобається малювати, комусь співати, а в когось лежить душа до музики. А ось Віру Леонідівну Кишулько природа обдарувала даром вишивати. Її вишиті роботи вражають своєю оригінальністю, неповторністю, вирізняються власним стилем. Сьогодні, 15 січня на відкритті персональної ювілейної виставки майстрині, всі  могли в цьому переконатися. Вишивки вражали своєю різноманітністю: пейзажі,  пори року,  веселі кошенятка,  ніжні пелюстки квітів і ще багато чого.

Віра Леонідівна згадувала про те, як вона почала вишивати, чому обрала саме цей вид творчості та про плани на майбутнє. Також господиня сьогоднішнього свята приготувала  сюрприз: розіграш власноруч зроблених подарунків. Це додало присутнім гарного настрою. Зокрема Наталія Харитонова, директор ЦКіД, сказала:   «“Юная“, прекрасная, замечательная , современная женщина и выставка такая же. Вы сегодня прекраснейший пример того состояния души и тела, которые нужно передавать нашим женщинам».

Якщо ви бажаєте отримати гарний настрій та долучитися до прекрасного, завітайте на виставку робіт Віри Кишулько, яка буде працювати до 9 лютого.

 

   

 

 

Переглядів: 474 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.01.2020 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 28.03.2024