Жовтень - час осінньої романтики.

Сьогодні 26 жовтня в "Клубі..." побачення з чарівною музикою Мішеля Леграна, найліричнішого французького композитора.


Відомий французький композитор і диригент Мішель Легран народився в 1932 році в передмісті Парижа. За свою кар'єру Легран написав більше двохсот пісень до кінофільмів.

Саме Легран написав музику для "Шербурзьких парасольок", "Дівчат з Рошфора", "Афери Томаса Крауна".

За композицію The Windmills of Your Mind з "Афери Томаса Крауна" композитор 1968 року отримав "Оскара".

Загалом Легран отримував нагороду американської кіноакадемії тричі, п'ять разів був номінований на "Греммі" й один - на "Золотий Глобус". Він співпрацював з зірками першої величини, такими як Френк Сінатра, Рей Чарльз і Едіт Піаф.

  

 

 

 

 

Переглядів: 413 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.10.2019 | Коментарі (0)

Вирішували і шукали шляхи розвитку бібліографи на семінарі «Основні напрями бібліографічної роботи: теорія і практика». 22-23 жовтня до НБУ ім. Ярослава Мудрого за досвідом й обміном думок приїхали спеціалісти майже з 20 областей країни.

Україну бібліографічну представила Валентина Кононенко, зав. науково-бібліографічним відділом НБУ ім. Ярослава Мудрого. Бальзамом для душі стали її слова «Бібліографи допомагають нації залишатися нацією».

Цікавий проєкт «Бібліографічний рейтинг» представила Наталія Марченко, ст. наук. співробітник НБУ Ім. В. І. Вернадського. Вона вирішила підняти на загальний огляд напрацювання створені бібліотекарями і краєзнавцями». Їй вдалося долучити професійних експертів – науковців, які належать до різних наукових шкіл. А філософські роздуми пані Наталії про книгу і читання щемливо так відгукнулися в серці: «Книга – це напрацювання людської душі. Читаюча людина може перетворити себе, бо має творчий потенціал».

«На сьогоднішній день ніхто з нас не знає світу без бібліотеки. Проте в майбутньому бібліотека для збереження своєї актуальності може і мусить переформуватися у національний ДАТА-центр, тобто стати не просто збирачем інформації, а й регулювати інформаційні потоки», – впевнена Жанна Ровець, провідний бібліограф НБУ ім. Ярослава Мудрого. У цьому ії повністю підтримує колега Іван Порало, який вважає, що новому світу архаїчна бібліотека не потрібна.

Справді, було дуже багато корисної інформації, практичних порад, які ще треба вкласти в свою голову, систематизувати та використати в роботі. Без винятку, всі доповідачі продемонстрували високі професійні якості, достойно представили свої багатющі професійні здобутки та викликали в мене почуття захоплення.

Не оминули й не забули Куліша: Олена Білик презентувала бібліографічний покажчик «Куліш Пантелеймон Олесандрович». Приємно, що серед масиву видань, згадала у презентації і покажчик Шосткинської бібліотеки «Духовна висота Пантелеймона Куліша».

Бібліографія, а це факт, була актуальна в минулі віки, актуальною залишається і зараз. Дуже хотілося б, щоб наш розвиток не зупинявся.

                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                         

Переглядів: 344 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.10.2019 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 19.04.2024