Україна і Китай відзначають 25 років встановлення дипломатичних відносин. З цього приводу 2019 рік  Президентом України оголошено  - Роком Китаю в Україні. Серед заходів цієї тематики, які проходять в Центральній міській бібліотеці, є і перегляд документального фільму «Цвіт крізь сльози» (режисер Хуацін Цзінь) у  Кіноклубі Docudays UA.

Головна лінія – це історія боротьби і виживання групи дітей-квіточок, які намагаються торувати собі шлях у майбутнє. Але у даному випадку цей обраний шлях позбавляє їх головного – дитинства.  Героями фільму є Юань і Сян, які займаються акробатикою та їхні батьки. На худенькі дитячі плечі покладені надії обох родин. Дорослішаючи, вони мусять як фізично, так і морально долати труднощі, але водночас і вчаться по-своєму радіти кожному дню. У цій документальній стрічці висловлена стурбованість режисера про життя звичайних людей у Китаї.

Фільм в цілому сподобався. Побачене вразило. Жахливі умови, в яких займаються діти, холод такий, що дівчинка навіть обморозила руки, повна відсутність іграшок. Але є ціль, яка понад усе: заробити побільше грошей для утримання власної родини. Звичайно, так не повинно бути. Це повне порушення прав дитини.

Сучасний Китай є досить потужною спортивною державою, тому виникає питання: чому ж так мало уваги приділяється дітям. Думка присутніх була одностайною. Про розвиток дитини повинні турбуватися і батьки, і суспільство, і  держава також.

  

 

Переглядів: 412 | Додав: cbstolstogo | Дата: 18.05.2019 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024