16 травня в центральній міській бібліотеці відбувся актуальний діалог. Спеціаліст з профорієнтації Шосткинського центру зайнятості Світлана Тищенко розповідала старшокласникам ЗОШ №1 про професії на тренінзі "В прфесії всі рівні", який був організований та проведений за підтримки Українського жіночого фонду. «В сучасному світі не повинно існувати поняття «жіноча» або «чоловіча» професія, кожна людина має право на свій вибір, незалежно від статі. Професій багато, але визначитися і обрати справу до душі процес важливий і непростий», - наголосила Світлана Анатоліївна.

Фахівець дала учням важливі рекомендації та поради щодо вибору майбутньої професії, які допоможуть школярам уникнути розчарувань на початку трудової діяльності. Присутні мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою «Калейдоскоп професій», переглянули гендерні відеоролики Мінінформа та  відповіли на питання анкети, яка допоможе в майбутньому визначитися з професією.

  

 

 

 

Переглядів: 463 | Додав: cbstolstogo | Дата: 16.05.2019 | Коментарі (0)

16 квітня у Шосткинській бібліотеці Олександра Плодиста представила свою книгу «Не забути, щоб не повторити». У книзі відображено процес політичних репресій проти жителів м. Шостки. Зібрані імена „ворогів народу”, які народилися, жили або працювали в нашому місті. Авторка провела важливу пошукову і дослідницьку роботу, їй вдалося зібрати і систематизувати архівні документи та матеріали кримінальних справ.

Ця книга потрібна нам, щоб уявити та усвідомити жахливі уроки історії. Вона потрібна родичам і близьким, щоб вони могли не пошепки, сміливо згадувати імена своїх родичів, розказувати про них і зберегти пам'ять.

Тема «великого терору» та його наслідків вивчається й дотепер. Ще багато невідомих сторінок треба дослідити та оприлюднити важливі факти і документи.

Книгу буде поширено серед бібліотек міста, ознайомитися можуть всі, хто цікавиться історичною правдою.

У цей день бібліотекарі також взяли участь у мітингу, присвяченому Дню пам'яті жертв політичних репресій.

  

 

 

 

Переглядів: 409 | Додав: cbstolstogo | Дата: 16.05.2019 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 28.03.2024