Ось і прийшов довгоочікуваний березень і нас, модераторів кіноклубів Docudays UА чекає м.Київ.

XVI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить у Києві з 22 до 30 березня включно в кінотеатрах «Жовтень», «Київ», «Ліра», креативній спільноті IZONE. Окрім цього, у глядацькі дні, 29 й 30 березня, покази відбуваються в кінотеатрі «Boomer» та мережі кінотеатрів КП «Київкінофільм».  В рамках фестивалю показано 76 фільмів з 38 країн світу, серед яких 27 – українські фільми.

Темою фестивалю в цьому році стала "Дозволити програмі змінити вашу свідомість?". Відповідаючи на це питання, фест розмірковує про те, як змінилося наше життя, звички і способи комунікації з появою цифрових технологій, які можливості та загрози вони несуть.

Відкривав цьогорічний  фестиваль фільм  «Bellingcat: Правда в світі постправди».     Стрічка вивчає можливості роботи з відкритими джерелами, занурюючи глядачів у неповторний світ колективу «громадянських журналістських розслівдувань», відомого під назвою Bellingcat.        

27-28 березня 2019 р. вже традиційно  в рамках міжнародного кінофестивалю Docudays UА відбулася конференція на тему «Документальні фільми як інструмент медіапросвіти з прав людини».  Відвідала конференцію та побувала на кінофестивалі незмінна модераторка дискусійного кіноклубу "Промінь" Docudays UА, що діє при ЦМБ ім.Л.Толстого Пенкина А.Б., бібліотекарка читального залу центральної міської бібліотеки.

Чудово проведений час, маса вражень, спілкування з колегами, багато нових ідей, прекрасні документальні фільми. Дякуємо організаторам за це СВЯТО! 

  

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 401 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.03.2019 | Коментарі (0)

Щороку в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання. У незалежній Україні його засновано 22 лютого 1993 року. В цей час у бібліотеках міста презентуються  цікаві книжкові виставки , проходять різноманітні заходи. Один з таких заходів - Майстерня handmade “Закладка Спанч Боб”, відбувся  в центральній міській бібліотеці. Бібліотекар Шалда Надія навчала учнів школи - ліцею  робити веселі закладки для книжок.

  

  

 

Переглядів: 386 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.03.2019 | Коментарі (0)

В передостанній день березня в "Клубі..." обговорювали  - джаз.

Джаз  — вид музичного мистецтва, що склався під впливом африканських ритмів, європейської гармонії, із залученням елементів афроамериканського фольклору .

Джаз як явище виник в 1910-х роках на півдні США і швидко поширився в усіх розвинених країнах .        На батьківщині оригінальний стиль збагачувався, зокрема, різними регіональними музичними особливостями . Популярна музика і джаз в 1920-ті роки стали для багатьох людей майже рівнозначними поняттями.

Серед провідних джазменів Нового Орлеану — Джо "Кінг" ОліверЛуї АрмстронгКід Орі. В новому Орлеані сформувалися перші диксиленди — великі джазові ансамблі, серед яких особливе місце займає ансамбль Original Dixieland Jass Band, який у 1917 році здійснив перший джазовий звукозапис.

 

 

 

 

 

Переглядів: 521 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.03.2019 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 28.03.2024