23 лютого зустріч в "Клубі..."  була присвячена всесвітньо відомому українському оперному співаку, солісту  Паризької національної опериволонтеру, учаснику Революції Гідності та бойових дій на Сході України, кавалеру  ордена «За мужність» І ст.Герою України, кавалеру ордена «Золота Зірка» - Василю Ярославовичу Сліпаку.

Василь Сліпак полонив глядачів своєрідним голосом та вокальною культурою. Йому, зазвичай, легко вдавалось заволодіти увагою аудиторії, вразити її, викликати у неї найширшу гаму емоцій — здивування, зітхання, радість, захоплення. Він був природний, артистичний на сцені.

Василь умів ансамблювати у хорі, але було видно, що він соліст. Йому притаманні були культура голосу і досконала сценічна гра, впевненість у фразуванні, виразна дикція, свобода орудування «mezza voce», уміле розложення динамічних ефектів, свіжість, справжнє захоплення сценічним образом.

За своїм музично-естетичним розвитком В.Сліпак ішов далеко попереду всіх студентів.

Унікальний голос Сліпака надзвичайно гармонійно поєднувався із його статурою. Він — високий на зріст, привабливої зовнішності, по-французьки галантний — все це викликало адекватну реакцію слухачів.

Школа, культура, техніка — це для нього було понад усе. Проявив себе вдумливим талановитим музикантом.

Улітку 18 червня 2016 року втретє поїхав на Донбас,  щоб доправити зібрану допомогу захисникам-добровольцям, і планував залишитися там на півроку. Але 29 червня 2016 року, виконуючи бойове завдання як кулеметник у складі 1-шої штурмової роти Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» (ДУК ПС), загинув у бою близько 6:00 від ворожої кулі калібру 12.7 мм, яку випустив снайпер з великокаліберної гвинтівки.

Василь Сліпак ціною власного життя врятував побратимів. Українські захисники відбили атаку російських збройних формувань на смт Луганське (Бахмутський район Донецька область) з боку міста Дебальцеве та перейшли у контрнаступ, посунувши противника з двох укріплених позицій на висотах поблизу с. Логвинове.

І’мя Всиля Сліпака від 14 жовтня 2018 року офіційно присвоєно Культурно-інформаційному центрові при Посольстві України у Франції.

  

 

 

Переглядів: 416 | Додав: cbstolstogo | Дата: 23.02.2019 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024