20 лютого...День, який болем відгукується в серці кожного українця. В цьому році ми відзначаємо 5-ту річницю трагічних подій на майдані Незалежності. Годиною безсмертя " У їх серцях жила Україна" вшанували учні ЗОШ№11, вищого професійного училища, військовослужбовці в/ч 3022 та небайдужі шосткинці тих, хто боровся і бореться за краще майбутнє України. Дуже символічно прозвучала пісня "Україна -єдина країна" у виконанні  учасників вокального гуртка Шосткинського професійного училища (керівник Дьячок Наталія).

Серед тих, хто стояв на Майдані, хто боронив незалежність України  і молодий шосткинець Мирослав Ляшок. Розповідь про нього  вміщено в книзі Алли Акіменко "Герої нашого часу.19 історій ветеранів АТО".Під час презентації збірки Мирослав зазначив: "Нам потрібно вірити в свою державу, розбудовувати власне військо і бути національно свідомими і згуртованими". Нажаль,  в Україні продовжується неоголошена війна, проте капітан Національної гвардії України в/ч 3022, учасник бойових дій Ромашко Артем запевнив, що наше місто і вся Україна знаходяться в надійних руках наших воїнів.

 

 

  

 

 

 

 

Переглядів: 424 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.02.2019 | Коментарі (0)

Котрий уже день вся Україна згадує невинно вбитих на Майдані і віддає шану сміливцям. І сьогодні бібліотекарі бібліотеки- філіалу №4 разом з учнями 9-го класу школи №12 зібралися для того,щоб пом'янути і вшанувати Небесну Сотню. Вчитель історії Петренко Світлана Олексіївна,провідний бібліотекар Гармаш Ольга Михайлівна та учні згадували події,які відбувалися 5 років назад 18-20 лютого 2014 року. Присутні передивилися відеосюжети,які відтворювали трагічні події на Майдані. Також бібліотекарі представили книги,які допоможуть глибше пізнати,що відбувалося на столичному Майдані,а також в інших містах Сходу та Півдня України в той час.

  

 

 

Переглядів: 427 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.02.2019 | Коментарі (0)

«А сотню вже зустріли небеса..» Цими поетичними рядками  розпочалася година патріотизму «Безсмертні герої сьогодення» в школі №9. Учні 7 та 9 класів прослухали розповідь про страшні події 2013-2014 років, які відбувались на Майдані Незалежності. Бібліотекар бібліотеки–філії ім.Чехова Шамшур Надія познайомила учнів з книгою М. Рудневича «Я з Небесної Сотні». Її головний герой– студент, хлопець зі щирою душею хоче, щоб його країна стала квітучою європейською державою.

  

  

 

 

Переглядів: 421 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.02.2019 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Субота, 27.04.2024