Підтвердження цьому–персональна виставка робіт у техніці декупаж Тетяни Мозгової, яка відкрилася 5 лютого у центральній міській бібліотеці.

«Іноді так хочеш створити щось красиве, корисне, та ще й – головне! – своїми руками. Від мами мені передалися вміння й любов до копіткої роботи. Я спробувала вишивати, але, на жаль, зір не дозволив займатися цим.  Малювати, як професійні художники, я не вмію. Ось тут і виручив декупаж. Мета цієї техніки – досягти ефекту намальованої картини. Ця техніка називається «вживлення». Коли дивишся на роботи, здається, що вони намальовані», - ділиться майстриня.

Декупаж відкриває таке широке поле для фантазій, що зупинятися не хочеться!
Для нього використовують серветки, бо це так звана «серветкова техніка». Мотиви на серветках різноманітні: квіти, фрукти та  навіть  стилізовані зображення людей.
Здавалося б, що можна прикрасити паперовими серветками? Насправді все, що завгодно! Горщики для квітів, вази, посуд, скриньки, флакони. Дерево, шкіра, текстиль, кераміка, метал, гіпс, картон – будь-які поверхні піддаються чудесним перетворенням. І стають унікальними подарунками, елементами інтер’єру.

«Це своєрідна арт-терапія, адже, займаючись творчістю, я відволікаюсь від думок. Щоб створити такі маленькі шедеври   потрібні лише терпіння і час. І саме головне – бажання творити», - каже майстриня.

Виставка діятиме до 27 лютого, тож не втрачайте нагоду  насолодитися прекрасним.

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 613 | Додав: cbstolstogo | Дата: 05.02.2019 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024