Родзинкою фотовиставки «Світ через об’єктив фотоапарата», відкриття якої відбулося 8 листопада в приміщенні центральної міської бібліотеки, є те, що в ній беруть участь як дорослі, так і діти. Але всі вони початківці. Під кожним маленьким шедевром зазначено, хто її зробив, але не зазначено вік учасника.

Борис Рибак, керівник фотостудії, що працює при станції юних техніків, також навчає мистецтву художньої фотографії і людей поважного віку на факультеті «Основи творчої фотографії». Борис Семенович зізнається: «Когда берешь фотоаппарат в руки, он начинает соревноваться со временем. Девиз фотографа – искать и ждать».

Ніна Сиваєва, ректор Університету третього віку, яка теж була присутня на відкритті фотовиставки, зауважила: «Людина, яка вміє фотографувати, зробить такий знімок, що дивишся на нього і серце співає».

Перед відкриттям фотовиставки відбулося голосування на кращу роботу. Ніна Олексіївна нагородила переможницю конкурсу глядацьких симпатій Ольгу Хлєбнікову, яка в якості приза отримала Грамоту від міського голови Миколи Ноги. Також Ніна Олексіївна передала вітання від мера студентам Університету третього покоління, які взяли участь у фотовиставці та виразила подяку за те, що вони показують приклад підростаючому поколінню.

Ознайомитись із фотоекспозицією можна буде до 26 листопада.

  

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 478 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.11.2018 | Коментарі (0)

9 листопада, у день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-літописця, наша держава відзначає День української писемності та мови. Традиційно в цей день нагороджують найкращих популяризаторів українського слова, заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою, проводять тематичні конкурси. Напередодні свята працівники ЦМБ ім.Л.Толстого підготували для учнів спортивного ліцею мовознавчий турнир "Рідна мова чиста як роса". Змагались учні 8-го та 7-го класів. Бібліотекарі Шалда Надія  та КавуноваТетяна запропонували ліцеїстам  взявти участь у різноманітних конкурсах знавців української мови. Це були "Мовне асорті", "Граматичний конкурс", "Вгадай фразеологізм", "Цікавий наголос" та інші. Не залишились без уваги і уболівальники. Для них теж були цікаві завдання. Сьогодні всі ще раз переконались в тому, що українська мова - це безмежний океан, що  потребує дбайливого ставлнння. Бібліотекарі  нагадали ліцеїстам  і слова Олеся Гончара: "Мова - це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її".

  

 

 

 

Переглядів: 449 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.11.2018 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 23.04.2024