20 лютого – особлива дата, День Героїв Небесної Сотні. В цей день у центральній міській бібліотеці відбулася Година безсмертя "Небесна сотня: герої, які змінили хід історії", присвячена пам’яті загиблих у ті трагічні дні 2014 року.

Лютий 2014 року закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди. Вся Україна і весь світ стали свідками щирого та  чистого пориву майданівців. Їх об’єднала  справедлива ідея і бажання перемогти. Вони загинули від снайперських куль професійних вбивць. Такою є ціна нашої свободи.

Віталій Ляшок, учасник Майдану, не стояв осторонь під час тих буремних подій  Революції Гідності, трагічних лютневих днів. Він поділився спогадами про Майдан. Зазначив, що в Шостці був організований Штаб комітету національного спротиву. Молоді люди, серед яких був і Іван Євдокименко, займались агітаційною роботою, збирали кошти на допомогу активістам Майдану.

Мирослав Ляшок, який теж був учасником тих подій, зазначив, що Майдан переміг. Але саме в цей день Росія розпочала спецоперацію по захопленню Криму, яка незабаром переросла у збройну агресію Росії проти України.

Настоятель Храму Покрови Пресвятої Богородиці  отець Сергій закликав згадати у своїх молитвах усіх загиблих Героїв: «Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі».

Мер міста Микола Нога, який теж був присутнім на заході, зазначив, що сьогодні ми віддаємо шану героїзму українських захисників: і тих, які полягли, і тих, які сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет України. Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного - миру, спокою, міцної та квітучої держави та чистого неба над головою.

  

  

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 478 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.02.2018 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 25.04.2024