Сьогодні 10 лютого на засіданні "Клубу..." мова йшла про дві яскраві особистості, дві зірки  - Адріано Челентано та Володимир Висоцький.

Адріано Челентано - італійський музикант, кіноактор, естрадний співак, кінорежисер, композитор, громадський діяч і телеведучий. В Італії за свою манеру рухатися на сцені отримав прізвисько «Molleggiato».

Челентано є одним з найуспішніших і найвпливовіших виконавців в історії італійської музики - за всю свою кар'єру він виконав близько 600 пісень,  випустив сорок один студійний альбом загальним тиражем 150 мільйонів екземплярів , а також знявся більш ніж в сорока фільмах.

Володи́мир Семе́нович Висо́цький  — видатний  акторспівак і поет, класик жанру авторської пісні, автор низки прозаїчних творів, заслужений артист РРФСР (1986, посмертно) і лауреат Державної премії СРСР (1987, посмертно).

Висоцький написав близько 700 пісень і віршів, з великим успіхом гастролював у СРСР і за кордоном.

Самостійно й у співавторстві створив кілька прозаїчних творів.

Як актор зіграв близько тридцяти ролей у фільмах (зокрема «Місце зустрічі змінити не можна»«Вертикаль»).

Учасник постійної трупи театру Драми і комедії на Таганці.

Висоцький особливо прославився виконанням своїх авторських пісень під акустичну гітару. У роки суворої цензури він зачіпав цілу низку заборонених тем, через що і сам багато в чому був під забороною, — в радянські часи його записи розповсюджувалися майже виключно на магнітоальбомах, йому забороняли зніматися у багатьох фільмах, виїзд за кордон став можливим тільки завдяки активним діям дружини — французької актриси Марини Владі.

  

 

Переглядів: 468 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.02.2018 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 16.04.2024