15 листопада у центральній міській бібліотеці ім. Л.Толстого відбулася зустріч з автором   збірки поезії  «Другое измерение» Оленою Валеріївною Кужельною.

Держслужбовець – за фахом, поетеса – за покликом душі. Її лірично витонченій  поезії притаманна  особлива мелодійність та витонченість.

«Сила лірики Олени Валеріївни – у прагненні бачити світ по-своєму, неповторно. А живить це прагнення щира і трепетна любов до життя і рідного краю», - так характеризує  творчість знаної не тільки у нашому місті , а й  далеко за його межами поетеси директор Шосткинської міської бібліотечної системи Ольга Іванівна Євтушенко.

Декілька віршів Олени Валеріївни покладені на музику та стали проникливими піснями : «Рідна земля» (музика Елли Римської), «Земле Шосткинська» (музика Ігоря Чумака); «Осенний романс», «Старі очі, даремно не плачте», «Я нарисую ваш портрет» (музика Олени Малишко-Березовської).

Пісню «Рідна земле» дуже натхненно виконав народний  хор ветеранів праці «Калинонька» під керівництвом Тетяни Сачави.

Олена Валеріївна також є автором грунтовних історико-краєзнавчих  розвідок: 8 наукових та 5 історико – краєзнавчих статей включені до відомих збірників наукових та історико – краєзнавчих праць.

 

  

  

  

 

Переглядів: 592 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.11.2016 | Коментарі (0)

Черговим доказом того, що Шостка – місто, багате на талановитих і неординарних людей, стала презентація 15 листопада в центральній міській бібліотеці дебютної персональної декоративно-мистецької виставки «Дивосвіт своїми руками»  майстринь Паш’ян Віри Михайлівни та Ключникової Світлани Михайлівни.

Віра Михайлівна представила  відвідувачам 25  дивовижних картин, вишитих бісером. У її творчому доробку –  вишиті ікони, портрети, пейзажі, квіти.

«Близько трьох років стараюся свій вільний час проводити в дружбі з бісером – вишивати картини. Тут моє серце, натхнення, спокій і насолода.  Адже  картини з бісеру привабливі, спокусливі, фантастичні. Вони прикрашають мій домашній побут. Сама підбираю кольори для вишивки. А ще картини – гарний дарунок для близьких людей», – говорить майстриня.

Світлана Михайлівна любить експериментувати.  Вона опанувала різні техніки прикладної творчості: макраме, декупаж, в’язання, вишивка, квілінг, тощо.

ЇЇ плетені речі, біжутерія, жіночі сумочки, представлені на виставці,  – яскраве свідчення того, що  майстриня, не покладаючи рук, творить неперевершену красу.

Світлана Михайлівна вважає, що сьогодні ручна робота – це тренд. Вона дає можливість для самовираження, адже ці маленькі шедеври самобутні, індивідуальні. А ще – це найкращий подарунок.

Виставка буде тривати протягом місяця.

  

   

Переглядів: 552 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.11.2016 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024