15:51
Осінні мотиви Олени Кужельної

 

15 листопада у центральній міській бібліотеці ім. Л.Толстого відбулася зустріч з автором   збірки поезії  «Другое измерение» Оленою Валеріївною Кужельною.

Держслужбовець – за фахом, поетеса – за покликом душі. Її лірично витонченій  поезії притаманна  особлива мелодійність та витонченість.

«Сила лірики Олени Валеріївни – у прагненні бачити світ по-своєму, неповторно. А живить це прагнення щира і трепетна любов до життя і рідного краю», - так характеризує  творчість знаної не тільки у нашому місті , а й  далеко за його межами поетеси директор Шосткинської міської бібліотечної системи Ольга Іванівна Євтушенко.

Декілька віршів Олени Валеріївни покладені на музику та стали проникливими піснями : «Рідна земля» (музика Елли Римської), «Земле Шосткинська» (музика Ігоря Чумака); «Осенний романс», «Старі очі, даремно не плачте», «Я нарисую ваш портрет» (музика Олени Малишко-Березовської).

Пісню «Рідна земле» дуже натхненно виконав народний  хор ветеранів праці «Калинонька» під керівництвом Тетяни Сачави.

Олена Валеріївна також є автором грунтовних історико-краєзнавчих  розвідок: 8 наукових та 5 історико – краєзнавчих статей включені до відомих збірників наукових та історико – краєзнавчих праць.

 

  

  

  

 

Переглядів: 601 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 27.04.2024