21 червня в центральній міській бібліотеці ім. Л.Толстого  відкрилась виставка  вишитих  картин, рушників, серветок, скатертин, одягу, плетених прикрас, тощо. Це свої вироби широкому загалу презентують 20  майстринь клубу «Елегант».

120 робіт, виконаних у техніці вишивки хрестом, бісером, стрічками, плетіння з газетних трубочок прикрасили фойє бібліотеки. Соковиті за кольором, майстерно виконані вироби майстринь уже не раз експонувалися на виставках, які проходять у бібліотеці. Персональна виставка робіт проходить вдруге і присвячена п’ятирічному ювілею створення клубу.

 «Прийшли в Університет  на мистецький факультет навчатися техніці вишивання. Бажання творити, спільні інтереси нас згуртували і після року навчання  в Університеті ми вирішили об'єднатися в Клуб «Елегант». Ми всі – як велика дружна сім'я, зустрічаємося, обмінюємося досвідом, відмічаємо свята», - поділилася секретами творчості керівник клубу Лідія Олександрівна Проскурякова.

Пані Лідія не лише сама майстерно  вишиває, а й навчає цьому мистецтву своїх подруг. Майстриня придумує сама візерунки, а  її роботи вирізняються  яскравістю кольорів, чудовою технікою виконання.

Сучасний одяг з елементами вишивки  став новою трендовою лінією всесвітньої моди. Без сумніву, вишиті сорочки у виконанні майстринь,  не залишать байдужими відвідувачів виставки.  Вишивальниці прагнуть зберегти споконвічні традиції української вишивки на одязі, який творять власноруч.

А створені  серветки, рушники, скатертини, картини  вражають спокоєм, від них віє добром.  Як  зізнаються автори, вишивка їх заспокоює, вчить терпінню та надає друге дихання. Свої роботи вони дарують дітям, онукам, друзям. З нетерпінням беруться за голку, бо поспішають жити і не люблять марнувати час. Дивлячись на цю рукотворну красу, створену золотими руками жінок, дивуєшся, де береться стільки енергії та терпіння, адже ця робота вимагає багато часу та кропіткої праці. Тож хочеться побажати їм і надалі творити дива, які нікого не залишають байдужими!

Виставка діятиме впродовж місяця.

   

   

 

Переглядів: 576 | Додав: cbstolstogo | Дата: 22.06.2016 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024