Моя бабуся, наприклад, ніколи не купувала таблетки. Вона все життя користувалася дарами природи для підтримки свого здоров’я.

Напевно, Ви теж знаєте таких людей, які при будь-якому захворюванні, замість таблеток воліють використовувати народні засоби?

З такою людиною відвідувачам центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого пощастило зустрітись на заході «Чай здоров’ю – кращий друг», який продовжив акцію «Сім днів позитиву». Знайомтесь, це Світлана Валентинівна Комісарова.

Вона поділилася секретами цих дивовижних напоїв. Фіточаї зміцнюють імунітет, знімають стрес, заспокоюють, допомагають розслабитися та мають багато інших корисних властивостей. А ще слухачі дізналися, що фіточай не тільки поліпшить здоров’я, але і вплине на нашу красу, адже краса це пряме відображення нашого здоров’я. Регулярне вживання фіточаю сприяє припливу сил, внутрішньої енергії, радості та гарного настрою!

Отже, хочете покращити своє здоров’я – пийте фіточай!


 

Переглядів: 649 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.04.2014 | Коментарі (0)

День здоров’я «Мистецтво берегти здоров’я»

Цей день став продовженням Тижня позитиву в бібліотеці ім. Л.Толстого.

Для зустрічі з користувачами були запрошені люди, які знають про здоров’я якщо не все, то дуже багато. Вони засвідчили, що на стан здоров’я впливають чотири чинники. З них 10% належить установам охорони здоров’я, решта обумовлюється екологією (близько 20%), спадковістю (близько 20%) і найбільше — умовами та способом життя (майже 50%).

Лікар-терапевт ЦРЛ (поліклініка №1) Людмила Миколаївна Чиж налаштувала присутніх на думку про те, що лікує хворобу не лише лікар та пігулка, а й сам пацієнт. Позитивний настрій, позитивне ставлення до себе, активний спосіб життя, правильне харчування – це ті фактори, що дозволяють людині жити повноцінним життям, менше хворіти.

Збалансоване та якісне харчування - важливий чинник здоров’я. Про систему харчування – основні принципи – дуже цікаво розповіла лікар-невропатолог Людмила Володимирівна Томкус. Вона зазначила, що все, що потрібно людині – білки, жири, вуглеводи, вітаміни. І обов’язково - вода! Вода – основа життя.

Не меншу увагу людина повинна приділяти своєму емоційному стану. Позитив, гарне ставлення до оточуючих, правильне налаштування, впевненість у своїх силах – це те, що допоможе людині вистояти у життєвих буднях. Про те, як почуватися впевненим і щасливим, жити, незвачаючи на життєві негаразди, розповіла психолог «Клініки, дружньої до молоді» Еллада Володимирівна Аргунова.

І присутні і запрошені гості зробили один важливий висновок: здоровим бути престижно!


 

Переглядів: 714 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.04.2014 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024