11:38
День п'ятий «Сім днів позитиву»

День здоров’я «Мистецтво берегти здоров’я»

Цей день став продовженням Тижня позитиву в бібліотеці ім. Л.Толстого.

Для зустрічі з користувачами були запрошені люди, які знають про здоров’я якщо не все, то дуже багато. Вони засвідчили, що на стан здоров’я впливають чотири чинники. З них 10% належить установам охорони здоров’я, решта обумовлюється екологією (близько 20%), спадковістю (близько 20%) і найбільше — умовами та способом життя (майже 50%).

Лікар-терапевт ЦРЛ (поліклініка №1) Людмила Миколаївна Чиж налаштувала присутніх на думку про те, що лікує хворобу не лише лікар та пігулка, а й сам пацієнт. Позитивний настрій, позитивне ставлення до себе, активний спосіб життя, правильне харчування – це ті фактори, що дозволяють людині жити повноцінним життям, менше хворіти.

Збалансоване та якісне харчування - важливий чинник здоров’я. Про систему харчування – основні принципи – дуже цікаво розповіла лікар-невропатолог Людмила Володимирівна Томкус. Вона зазначила, що все, що потрібно людині – білки, жири, вуглеводи, вітаміни. І обов’язково - вода! Вода – основа життя.

Не меншу увагу людина повинна приділяти своєму емоційному стану. Позитив, гарне ставлення до оточуючих, правильне налаштування, впевненість у своїх силах – це те, що допоможе людині вистояти у життєвих буднях. Про те, як почуватися впевненим і щасливим, жити, незвачаючи на життєві негаразди, розповіла психолог «Клініки, дружньої до молоді» Еллада Володимирівна Аргунова.

І присутні і запрошені гості зробили один важливий висновок: здоровим бути престижно!


 

Переглядів: 713 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 18.04.2024