27 листопада у обласній бібліотеці імені І.П.Котляревського пройшов регіональний форум "Партнерство бібліотек та НУО: нові можливості", участь у якому взяли бібліотеки представники бібліотек з Донецької, Луганської, Харківської, Сумської та Чернігівської областей та представники різних громадських організацій.
У форумі взяла участь директор Шосткинської міської ЦБС Ольга Євтушенко. 
Під час роботи форуму було представлено ряд презентацій:
презентація "Ресурси та можливості сучасних бібліотек" (Наталія Новакова, координатор з партнерств, проект "Бібліоміст"), презентація "Огляд фандрайзингових можливостей для публічних бібліотек та їх партнерів" (Наталія Датченко, регіональний представник програми "Бібліоміст").
Відбувалися панельні дискусії по питанням розвитку громад, неформальна освіта, культура та мистецтво. Звучали виступи представників проекту "Правова країна", Проекту Здорові Жінки України, інституту соціокультурного менеджменту, Центру гуманітарних технологій АХАЛАР , Української асоціації європейських студій та інших. . На панельній дискусії «Неформальна освіта» Ольга Євтушенко ознайомила присутніх з роботою бібліотеки по залученню громадян пенсійного віку до реалізації принципу навчання впродовж всього життя та адаптації до вимог сучасної ери інформаційних технологій. Наприкінці форуму відбулася дискусія.
У другій половині дня проходили обговорення у форматі "Світове кафе". Обговорювалось декілька актуальних питань. Присутні вибирали питання, що їх найбільше зацікавило і приєднувались до відповідної групи.
Форум відбувся у рамках програми "Бібліоміст" і був організований для обміну досвідом, обговорення перспектив та проблем.
Під час форуму ознайомилася з успішними моделями співпраці бібліотек та НУО, отримала нові ідеї послуг для громади, дізналися про діяльність громадських організацій, обмінялися досвідом роботи бібліотек інших областей.



Переглядів: 700 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.11.2012 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 24.04.2024