30 липня 2014 року Організація Об’єднаних Націй відзначила перший в історії Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Цей день має на меті привернути увагу до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохотити людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

Проблема торгівлі людьми залишається болісною і для України. Складна економічна ситуація, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати роботу, а потрапляють в тенета сучасних работоргівців.

 Читачам бібліотеки ім. Л.Толстого  був запропонований для перегляду документальний фільм «Життя на продаж», з подальшим обговоренням.

         Новий документальний фільм «Життя на продаж», роль ведучої в якому виконала популярна співачка Джамала, завдяки відтворенню реальних подій та справжнім свідченням жертв показує глядачам страшні подробиці торгівлі людьми. Він також навчає молодь, як можна залишитися у безпеці, обираючи роботу за кордоном.

Фільм «Життя на продаж» (2016) створений в партнерстві з Посольством США в Україні, Міжнародною організацією з міграції (МОМ), Міністерством соціальної політики України та Міністерством внутрішніх справ України.

Фільм справив на присутніх гнітюче враження. Адже важко змиритися з тим, що у 21 столітті, у цивілізованому світі можуть існувати такі ганебні явища. При обговоренні виникло багато питань, іноді навіть риторичних: чому громадяни нашої країни повинні їхати за кордон, чи спроможна держава захистити українців від рабства, а головне  -  що робити, щоб не стати жертвою  торговців людьми. На жаль, багато питань так і залишились відкритими…

 

 

 

 

Переглядів: 431 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.07.2018 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 25.04.2024