15:41
Ув'язнені (Docudays UA)

17 березня - нова  зустріч у  Кіноклубі медіапросвіти з прав людини Docudays UA. Сьогодні ми дивилися фільм ізраїльської режисерки Ліат  Мер "Ув'язнені".

Події фільму відбуваються у жіночій тюрмі «Неве Тірза», що розташована у центральній частині Ізраїля. Очима трьох героїнь – іудейки, мусульманки і християнки — глядачі фільму спостерігатимуть дворічну історію взаємин співкамерниць, а також стосунків  увя'знених жінок і тюремної охорони. В межах крихітних камер досліджується етнічна різноманітність. Ці жінки відгороджені й закриті від суспільства, а також від самих себе. Міцні й водночас уразливі відносини між ув’язненими і персоналом тюрми, а також стосунки в’язнів між собою сповнені загальною недовірою і, разом з тим, взаємоповагою.

Незважаючи на різне віросповідання, у дівчат дуже схожі долі та характери. І не можна однозначно сказати, яким буде у них життя поза гратами. Чи справді роки,  проведені у в'язниці, будуть найкращими у їхньому житті, як сказала одна з героїнь фільму, чи можливо їх чекає більш щасливе життя. Але те, що  ці роки  вони запам'ятають назавжди  -  не викликає сумнівів.

І знову обговорення фільму було дуже емоційним . Висувались різні припущення щодо того, що може стати причиною правопорушень, які приводять молодих людей у в'язницю? Не було одностайних відповідей і на питання, що чекає героїнь фільму  в майбутньому. Чи схожі тюрми нашої країни і тюрми Ізраїлю?  І якщо зважити на умови перебування, у кого більше шансів на виправлення? 

 Найбільш вірогідною причиною  потраплянння за грати присутні назвали  умови, в яких живе та виховується молодь.Тому старшому поколінню, батькам та вихователям, потрібно зробити все, щоб  ці умови були максимально придатними, а  також формувати у дитини життєві цінності.

  

 

 

Переглядів: 397 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 19.04.2024