Цими днями  виповнилося 340 років з Дня народження італійського композитора Антоніо Вівальді і тому сьогоднішня зустріч в "Клубі ..." була присвячена саме йому.

Анто́ніо Лучіо Віва́льді ( 4 березня 1678ВенеціяВенеціанська республіка — 28 липня1741ВіденьГабсбурзька монархія) — італійський композиторскрипаль-віртуоз, римо-католицький священик, автор більш як сорока оперкантатораторій, творець жанру сольного інструментального концерту. Вважається одним з композиторів, що почали розвивати музику бароко до стилю імпресіонізму. За життя отримав широке визнання по всій Європі. Майстер ансамблево-оркестрового концерту — кончерто гроссо. Вівальді в основному відомий завдяки своїм інструментальним концертам, особливо для скрипки. Одними з найвідомих його робіт є чотири концерти для скрипки «Чотири пори року», що входять до циклу «Спір гармонії із винаходом».

Багато з його композицій написані для жіночого музичного ансамблю при монастирі лікарні милосердя «Оспедале делла П'єта» (італ. Ospedale della Pietà), де він був висвячений в сан католицького священика і працював в періоди з 1703 по 1715 і з 1723 по 1740. Також мали успіх пишні постановки опер Вівальді у ВенеціїМантуї і Відні. Після зустрічі з імператором Карлом VI Вівальді переїхав до Відня, сподіваючись на просування по службі. Однак імператор помер незабаром після прибуття Вівальді, а сам композитор помер менш ніж через рік в злиднях.

  

 

Переглядів: 467 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.03.2018 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024