13:41
У Шостці зустрічають тільки українською

Курси української мови в бібліотеці тривають вже півроку. Близько 50 мешканців громади, в тому числі і внутрішньо переміщені особи вирішили вийти на новий рівень володіння рідною мовою і записали на наші курси.

Керівниця бібліотечної системи Шосткинської громади бібліотеки Світлана Портянко подякувала всім, хто був разом з бібліотекою і постійно відвідував заняття. «Українська мова сьогодні – це символ єдності та незламності. Вітаємо випускників другого набору і вручаємо сертифікати про успішне закінчення курсів», - звернулася до курсисток і курсистів Світлана Миколаївна.

Для кожного, хто навчався – це нові можливості для впевненості та самовдосконалення. Курси викликали чимало гарних емоцій, тому поділитися враженнями захотіли волонтери і майже всі випускники.

«Ми не хочемо, щоб наші діти спілкувалися російською. Отож мами, татусі, бабусі, дідусі розмовляйте з дітьми українською. Наші курси дозволяють і надалі більше поширювати українську в побуті, на роботі, в повсякденному житті, – такої думки куратор курсів Валентина Макуха.

Волонтерка Катерина подякувала групі за ці два неймовірних місяці: «Продовжуйте читати, думати, писати та говорити українською».

Впевнений, завжди витриманий і толерантний Олексій побажав всім і надалі вдосконалюватися: «Зважаючи на те, що більшість з вас ходили на курси протягом двох місяці, можна зробити висновок, що вам було, бодай, цікаво».

Дуже вже хотіла розмовляти українською Зоя Максимівна, тому курси відвідувала двічі і її вже можна вважати амбасадором української мови. Слова вдячності вона висловила в адресу організаторів і волонтерів курсів: «Волонтерам було непросто. Олексій кожного разу, коли хтось переходив на російську, говорив: «Я вас не чую». Нам всім є ще над чим працювати. А книги в бібліотеці допоможуть удосконалюватися».

Приєдналася до привітань і курсистка Наталія Сочан: «Дякую директору бібліотеки та організаторам курсів. Кожне заняття було цікавим, веселим та пізнавальним. Була чудова, активна, дружня група. Це дуже гарна ідея, яка дає можливість всім навчатися. І приємно, що курси будуть продовжуватися».

Так, курси триватимуть і в новому 2023 році. Нова група вже формується. Тому, ласкаво просимо на курси вдосконалення рідної калинової. Записати на курси можна в Шосткинській центральній міській бібліотеці.

  

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 97 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 09.05.2024