16:51
«Розмови на серйозні теми»( Docudays UA)

22 жовтня після літньої перерви відновив свою роботу DOCU/КЛУБ "Промінь", який працює при Шосткинській центральній міській бібліотеці ім.Л.Толстого. Заняття розпочалися з фільму литовської режисерки  Ґієдре Бейноруте  «Розмови на серйозні теми».

«Розмови на серйозні теми» – це фільм, у якому немає зовнішньої дії, реквізиту, пейзажів та спецефектів. Головні герої – 8-16-річні діти й підлітки, котрі по-особливому описують усе, що їх оточує. Щирі розмови з ними відкривають картину сучасного світу – інколи меланхолійного, подекуди комічного, а часом і драматичного. Знятий у дусі мінімалізму, цей фільм порушує питання самотності, любові, Бога, світу та людських взаємин. «Світ – це люди». «Ви що, не вірите у Бога? Я можу навчити вас вірити…»

Присутні були дуже зацікавлені фільмом, адже він підіймає багато проблем: проблема дитячої самотності, проблема неповної сім'ї, проблема стосунків з однолітками тощо. Після тривалої  гарячої дискусії ми зробили такі виснавки : 1. Фільм було знято для того, щоб ми, дорослі, почули своїх дітей, щоб  не забували, що у дітей також є права. І коли ми  приймаємо якісь важливі, "дорослі", рішення, обов'язково треба зважати на інтереси дітей.  2.  Цей фільм треба переглянути педагогам, молодим та майбутнім батькам.

 

  

 

 

Переглядів: 566 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 16.04.2024