17:14
Презентація книги

5 квітня в центральній міській бібліотеці ім. Л.Толстого відбулася презентація книги шосткинського краєзнавця  В’ячеслава Кириєвського “Петухівка — Артемівка — Садовка”. Краєзнавча  збірка побачила світ за сприяння  народного депутата Ігоря Молотка.

12 років В’ячеслав Дмитрович спілкувався зі старожилами мікрорайону, збирав матеріали та працював у архівах. Активними помічниками у цій справі стали учні шкіл міста, особливо ЗОШ № 9. Діти проводили анкетування, спілкувалися з мешканцями Петухівки (так у народі називається Садовий мікрорайон). Краєзнавець повідав, що наближається поважна дата: 200-річчя приєднання земель Петухівки до Шосткинського  порохового заводу. Тому автор  сподівається видати нове видання -  доповнене кольоровими мапами, фото та архівними матеріалами. Федір Пушкар, вчитель історії та молодший науковий співробітник Шосткинського краєзнавчого музею підкреслив, що краєзнавча робота є основою любові до рідного краю, викликає у молоді бажання піклуватися про Батьківщину та захищати її.

Тетяна Кавунова, провідний бібліотекар центральної міської бібліотеки, повідала дуже цікаву історію свого родоводу та з приємністю зазначила, що у виданні є також спогади і про її сім'ю.

Альона Шульга, депутат Шосткинської міської ради та помічник-консультант народного депутата Ігоря Молотка відмітила: «Книгу прочитала  із великим задоволенням та дізналася багато корисної інформації. Дуже важливо, що для збору матеріалу були залучені діти, адже краєзнавча робота безпосередньо пов’язана з вихованням  патріотизму та любові до своєї Батьківщини».

Особливо приємним стало її повідомлення про те,  що ці збірки  передаються в подарунок усім навчальним закладам та бібліотекам міста.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 731 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Татьяна  
0
https://sites.google.com/site/vpulibrary/kalejdoskop-podij/2016-2017/-petuhivka---artemivka---sadovka

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024