Якщо хочете отримати великодній настрій та відраду для серця і  душі  - завітайте на виставку «Великоднє розмаїття», що відкрилась 4 квітня у центральній міській бібліотеці.

Рушники, ікони, пасхальні віночки та композиції, імбирні пряники, вишиті квіти, створені майстринями жіночого клубу «Відрада» селища Вороніж прикрасили фойє бібліотеки.

Майстриня Галина Миколаївна Сидоренко віддає весь свій вільний час улюбленому захопленню – вишиванню. Скільки потрібно копіткої, наполегливої праці,  старанності, самовіддачі, щоб народився  шедевр. «А ще, коли вишиваєш, на душі стає спокійно. Вишивка і творчість відволікають від мирської суєти, повсякденних проблем», - зізналась Галина Миколаївна.

Світлана Іванівна Безменова вишивати почала не так давно, вже перебуваючи на заслуженому відпочинку. Колись пообіцяла онуці, що обов’язково навчиться вишивати і таки дотримала свого слова. Навчаючись в Університеті ІІІ віку на мистецькому факультеті під керівництвом майстрині Лідії Олександрівни Проскурякової, опанувала це мистецтво та створила безліч чудових робіт.

Керівник і душа клубу Ніна Олексіївна Полякова подякувала численним гостям, що завітали цього дня на гостини до майстринь.

Заступник міського голови Ніна Олексіївна Сиваєва зауважила, що тільки те, що створене власними руками, від душі, за покликом серця, знаходить відгук в інших людей. Вона також передала майстриням вітання від міського голови Миколи Петровича Ноги з найкращими побажаннями наснаги, миру, добра і злагоди.

Селищний голова Воронежа Валерій Юхимович Ястребов відзначив значний внесок «Відради» в розвиток культури селища, а також: «без цього чудового колективу неможливо уявити історію Воронежа».

Альона Шульга, помічник - консультант народного депутата України Ігоря Молотка, зазначила, що роботи жіночого клубу підносять у височінь духовності, любові до національного і викликають захоплення.

Продемонстрували майстрині і свої кулінарні уміння, запропонувавши відвідувачам виставки скуштувати смаколики, приготовані власноруч.

Запрошуємо  відвідати експозицію, яка працюватиме до кінця квітня, та поринути у захоплюючу атмосферу українських пасхальних традицій!

 

   

 

  

   

 

 

Переглядів: 498 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.04.2017 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 19.03.2024