Цікаво і змістовно пройшов правовий компас «Права, гарантії та захист», який відбувся 20 квітня на юнацькому відділі  центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого.

Інспектор підрозділу превентивної діяльності ювенальної превенції Шосткинського відділу поліції, лейтенант Яна Олегівна Волк  розповіла учням 10-а класу спеціалізованої школи №1 про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх у разі вчинення ними правопорушень, акцентувала увагу на  небезпеці участі у суїцидальних групах  соціальних мереж,  застерегла від інтернет- шахрайства та порекомендувала дотримуватись правил безпечної роботи в інтернет-мережі.

«Правопорушення та злочини для підлітків досить часто – акт сміливості, самоствердження. Найбільш поширені правопорушення серед підлітків – це паління цигарок, вживання слабоалкогольних напоїв та пива в громадських місцях, перебування в розважальних закладах після 22:00 без супроводу дорослих. За вчинення адміністративних і кримінальних злочинів на обліку в підрозділі знаходяться 32 дитини, з них 5 дівчат. 28 підлітків проживають у нашому місті, 4 – в Шосткинському районі», - зазначила Яна Олегівна.  Вона закликала учнів не залишатися наодинці зі своїми проблемами, а відразу звертатися по допомогу до працівників сектору ювенальної превенції, який знаходиться в  кабінеті №35 Шосткинського відділу поліції.

А ще учні переглянули навчальний мультфільм «Абетка прав» та відповіли на питання правознавчої вікторини.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 545 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.04.2017 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 19.03.2024