14:02
Літературний клуб “Магія читання”

Літературний клуб “Магія читання” при центральній міській бібліотеці відновив свою роботу та зібрав прихильників книжок та читання. Цього разу пройшла презентація книги Софі Оксанен «Собачий майданчик». Кожен із присутніх міг висловити свої міркування та враження від прочитаного.

Книжка написана фінською письменницею про Україну та вражає поінформованістю авторки про найдрібніші деталі нашого суспільного життя і подій 1990-х років, які відбувалися в Східній Україні, зокрема в Сніжному, Дніпропетровську, селі на Миколаївщині. Все дуже реалістично і промовисто.

Книга дуже сильна і в сюжетному, і в емоційному плані. Вона торкається досить делікатної теми сурогатного материнства та дотичного до неї напрямку – донорства яйцеклітин. «І це також мене здивувало, бо раніше я про таке не те що не читала, я про таке не чула навіть», - зауважила учасниця заходу пані Зоя.

«Тіньовий бізнес у цій сфері, методи відбору дівчат на цю "роботу", вимоги і критерії відбору від "батьків-замовників", мережа агенцій по всій Україні, яка задовільнить клієнтів з усього світу з будь-якими вимогами. Взагалі історія несподівано для читача переміщується від радянського Таллінна до України 1990-2000-х і Гельсінкі 2016-го», - поділилась своїми враженнями пані Любов.

«У цій відвертій розповіді багато треба читати між рядків, відчувати інтуїтивно чи просто дозволити авторці привести тебе до потрібного висновку», – зазначила пані Валентина.

Мова йде про дівчину, яка після невдалої модельної кар'єри у Франції повертається в Україну і знаходить роботу у фірмі, що займається донорством біоматеріалу від українських жінок. Головна героїня твору навчилась виживати, торгувати іншими, та чого їй це вартувало?

«Книга емоційно вражає, розбурхує почуття. Всі події, описані в романі, дозволяють рефлексувати на тему батьківства, війни на Донбасі, приватизації у 1990-х; про українок як товар, об'єкт чи річ; про цинізм, кохання і таке омріяне бажання щастя. Авторка дуже майстерно поєднала минуле і теперішнє, вплівши сюди нереально крутий сюжет і харизматичних персонажів. Однозначно раджу прочитати! Всім і кожному!» - на завершення зустрічі сказала пані Олександра.

Наступне засідання клубу буде присвячене емоційно протилежним історіям – книжкам про щастя. Приходьте за позитивом!

 

 

 

Переглядів: 166 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Неділя, 05.05.2024