Україна — це сміливість.

І сьогодні про це знає весь світ.

Цьогоріч ми вперше святкуємо День Державності — на фронті і в тилу, за кордоном, в окупації та вдома. Святкуємо, пишаємося та продовжуємо відстоювати своє.

До святкування долучились бібліотеки Шосткинської громади : Івотська , Воронізька, Собицька, Воронізька дитяча, Клишківська, Каліїївська, Ковтуніська, Миронівська, Глазівська, Бібліотека-філія 4 Шосткинської міської ЦБС, Шосткинська центральна міська біблотека.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 193 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.07.2022 | Коментарі (0)

В цьому році вперше відзначаємо День Української Державності.

Поговорити про багатовіковий державотворчий досвід , культуру, мову, МУЗИКУ нашої країни - зібралися сьогодні в "Клубі шанувальників класичної музики".

Спробували відтворити етапи нашої державності через призму музики. Згадали, чим саме збагатилася наша музична культура в різні історичні періоди. Обговорили видатних українських композиторів відомих у всьому світі (Дмитра Бортнянського, Максима Березовського, Артема Веделя, Миколу Леонтовича...).

Дмитро́ Степа́нович Бортня́нський (нар. 28 жовтня 1751 ГлухівГетьманщина — 28 вересня  1825Санкт-ПетербургРосійська імперія) — український композиторспівак і диригент, автор 6 опер, камерно-інструментальних творів, хорових циклічних концертів, 10 двохорних концертів, херувимських та причасних творів. Мав значний вплив на подальший розвиток і російської класичної музики.

Макси́м Созо́нтович Березо́вський (нар. 16  жовтня 1745Глухів — 22 березня 1777Санкт-ПетербургРосійська імперія) — український композитор, диригент, співак. Автор духовних концертів та опери «Демофонт», а також першої української симфонії. Класик європейської музики.

Ве́дель Арте́м Лук'янович (1767Київ — 14  липня 1808Київ)— український композитордиригент, співак, скрипаль.

Леонто́вич Мико́ла Дми́трович (1  грудня 1877, село МонастирокБрацлавський повітПодільська губерніяРосійська імперія — 23 січня 1921, село МарківкаГайсинський повітПодільська губернія,) — український композитор, хоровий диригент, піаніст, педагог, збирач музичного фольклору, громадський діяч.

Висновки: украї́нська му́зика починає свій відлік з часів становлення Київської Русі і у своєму розвитку охоплює переважно всі види музичного мистецтва — народну і професійну, академічну і популярну музику. Нині (2020-і) українська музика в її різноманітності, звучить в Україні та далеко за її межами, вона й надалі розвивається в народній та професійній традиціях, і є предметом вивчення науковців.

  

 

 

 

 

Переглядів: 160 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.07.2022 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Неділя, 05.05.2024