14:10
Клуб шанувальників класичної музики

13 лютого після тривалої перерви ми знову зібралися в нашому "Клубі...". В переддень Свята всіх закоханих говорили про чудову казку Шарля Перро та розкішний балет Петра Чайковського "Спляча красуня".

Балет "Спляча красуня" - казковий спектакль, чудова феєрія, яка захоплює  як своєю яскравою і урочистою візуальною складовою  укупі з музичною темою авторства великого Чайковського, так і глибинним філософським підтекстом. Балет в трьох діях поставлений за сюжетом відомої всім з дитинства казки Шарля Перро про заснулу на сотню років принцесу, яку пробудив від її чаклунського сну тільки поцілунок прекрасного принца.

Створюючи партитуру для цієї постановки, Чайковський в повній мірі розкрив свій легендарний талант, звівши музику для балету з рангу "підлеглого стану" в супроводі танцю, в складний  твір, який відкриває нові горизонти . Чудова музика, чудові танці і святкові декорації  повертають нас в чарівний світ казки.

Версію — П. Чайковського й М. Петіпа було визнано видатною, а сам балет посів визначне місце серед світових шедеврів балетного мистецтва.

  

 

 

 

Переглядів: 210 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 18.04.2024