День Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого відповідно до указу президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".

Богданівська бібліотека-філіал провела захід з читачами на честь цієї події.

Захід мав назву виставка-пам`ять "На варті наших душ.Небесна Сотня".

 

 

Переглядів: 211 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.02.2021 | Коментарі (0)

З нагоди 7-ї річниці подій на Майдані в Гамаліївській бібліотеці - філії та в бібліотеці-філіалі села Макове організовані інформаційно-тематичні виставки "Патріотизм і мужність Героїв Небесної Сотні".

Видання, представлені на  виставці, присвячені подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України та сучасним Героям, що ціною власного життя продовжують боронити нашу землю на Сході країни. 

 

 

Переглядів: 201 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.02.2021 | Коментарі (0)

Пам’ять про Героїв Небесної Сотні повинна викликати бажання змінювати себе й країну – така тема години слави «Назавжди в пам’яті людській», яку організувала і провела бібліотекар філіалу №1 Надія Шамшур для учнів 7 класу школи №7. 

Цей день має жалобний характер, оскільки це день найбільших втрат на Майдані , але він покликаний вшановувати не смерть, а боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу.

 

 

Переглядів: 237 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.02.2021 | Коментарі (0)

Кожний вид мистецтва прекрасний по-своєму, а ось поєднання їх здатне глибоко вражати нашу душу, викликати бурю емоцій. Література і музика завжди йшли поруч. Це дві галузі культурного життя народу, між якими існує особливо тісний взаємозв'язок.

Однією з характерних рис українського народу є музикальність. Багато видатних представників нашої літератури були наділені неабиякими музичними здібностями, любили пісню, складали музичні твори, співали, грали на музичних інструментах.

Особливе місце посідала музика в житті Лесі Українки. Її зв'язки з музичним мистецтвом були постійними й різноманітними.

Часто буває, що словами всього передати не можна, буває так, що про почуття й переживання говорять звуки і барви, граючи на живих струнах душі. Якщо зазирнути у внутрішній різнобарвно-музичний творчий світ славетної української поетеси, доторкнутися потаємних глибин її поетичної душі, почуєш звук струни, яка «буде урочисто і тихо лунати, і пісня від серця поллється».

Леся не тільки писала прекрасні вірші, але й дуже любила музику, була її тонким знавцем і цінителем, сама вправно грала на фортепіано, ще й здатна була до композиторства. Усі, хто чув гру Лесі, відчували в ній талант, та й сама вона вбачала в музиці своє покликання. її улюбленими композиторами були Шопен і Шуман, Шуберт і Чайковський, Лисенко і Бетховен.

Сьогодні 19 лютого завдяки скрипковому дуету "Adagio" в складі Ольги Гребенник та Ігоря Давискубова, ми поринули в атмосферу XIX cт. і відчули себе частинкою того музичного світу, який так любила Леся Українка... #ЛесяУкраїнка150

Переглядів: 277 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.02.2021 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024