15:46
"Дзвони Чорнобиля"

Чорнобильська катастрофа вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління. Вибух, що стався 26 квітня 1986 року в Чорнобилі, ось уже 30 років не втихає у нашій свідомості. Від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали мільйони чоловік. Ця трагедія зачепила долю кожного українця.

До цієї чорної дати юнацьким відділом центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого 25 квітня було проведено вечір-реквієм "Дзвони Чорнобиля", в якому прийняли участь  учні 9-А та 8-В класів  школи № 1.

     На захід було запрошено Сергія Володимировича  Корнієнка, який знаходився у Чорнобильській зоні з 25 серпня по 3 листопада 1986 року. Він зазначив, що трагедія, яка сталася 30 років тому, має бути пересторогою для людства, уроком не тільки для нинішнього покоління, а й для майбутніх. Цю трагедію неможливо стерти з пам’яті. Адже її наслідки ми досі відчуваємо у власному житті. «Таке враження, що іде війна, а ворога не видно. Ворог – це радіація. Ми виконували зачистку від радіоактивного графіту даху енергоблоку. Працювали у захисних костюмах, які важать десь по 50 кг. Працювали по 1,5 хвилини – потім наступна зміна», -  поділився болючими спогадами  перед учнями Сергій Володимирович.

Розмірений бій хронометру відчеканював час скорботи, душевного болю і жалю під час перегляду слайд-програми про Чорнобильську трагедію.

     До заходу оформлено книжкову виставку "Біль, трагедія і подвиг".  

 

   

 

     

 

                       

 

 

 

Переглядів: 542 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024