17:38
Docudays UA "Паперові зірки"

27 лютого зустрічаємось в кіноклубі, передивляємось фільм «Паперові зірки».

Аліна ніколи не була в дитячому літньому таборі.  У день заїзду вона плаче, а пізніше, увечері, залишається в порожній кімнаті, поки інші веселяться на дискотеці. Але її смуток зникає через кілька днів, і ось вона вже марширує разом з іншими та співає пісні. Поліна також недавно приїхала до табору, але вона не приєдналася до гурту. Вона тримається осібно й живе у світі фантазій. Двоє дівчат живуть разом в одній кімнаті, сплять на розташованих поруч ліжках, але помічають одна одну, лише коли починають виготовляти паперові зірки для конкурсу. 

Обговорюємо  фільм досить емоційно. У кожного з присутніх є власний досвід  налагодження стосунків у колективі, а дехто, як з’ясувалось,  навіть зазнав цькування з боку однолітків.

Як вирішити проблему булінгу і чи можна викорінити її назавжди? Як можна уладнати конфлікт?  Чи є вікові обмеження цієї проблеми?  Одностайно вирішили, що ця проблема існує, часто виникає не тільки у дітей, а й у дорослих і  позбутися її назавжди на жаль, неможливо. Дійшли висновку, що позбутися цькування може лише сама людина, але в неї повинна бути група підтримки.

Олена: «Так, я знаю дорослого чоловіка,  який  працював в колективі, а інший захотів зайняти його робоче місце. Підмовив весь колектив його «ігнорити»  і чоловік, не витримавши морального пресингу, звільнився».

Богдан: «Я сам опинився в ситуації, коли став жертвою булінгу. Впевнений: людина тільки сама може вийти з цієї ситуації. Я записався на карате. Став почуватися впевненим у собі, колектив це відчув і проблема вирішилася. Зараз я – староста класу».

Анастасія: «Я вважаю, що можна реалізувати себе в іншому колективі. Наприклад, в музичній школі чи спортивній секції і тоді булінг в класі вже не буде мати такого значення».

Думки різнилися, та все ж дійшли до спільного висновку, що людина  з сильним характером може сама вирішити цю проблему, слабкій обов’язково  потрібна група підтримки. Повністю позбавитися цієї проблеми неможливо. Доки існує колектив, доти буде існувати булінг у різних його проявах.

  

  

 

 

Переглядів: 266 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024