17:13
DOCUDAYS UA

Сьогодні 22 січня Україна відзначає дві потужні дати.  Це День Соборності України та  день закінчення оборони Донецького аеропорту.

Фільм "Остап", який ми передивлялися сьогодні, було обрано не випадково.

Остап - це людина, яка мріє про суверенність, незалежність та соборність нашої держави. Він був серед тих, хто виборював незалежність України на Майдані, потім захищав Донецький аеропорт, був  тяжко поранений, а 23 січня 2015 року потрапив у полон.

Стрічка "Остап" - це фільм про двох братів: один із них  вдома у Львові, інший – у полоні в Донецьку, лежить у лікарні після останніх боїв за донецький аеропорт. Вони обидва вірять, що ще зустрінуться.

Я не помилилася з вибором - фільм приголомшив. Говорили багато, не могли зупитнитися. Розповідали історії з життя про своїх друзів і сусідів, які воювали, були поранені, перебували в заручниках. Тема болюча, тому в багатьох при обговоренні на очах бриніли сльози.

Пані Валентина не могла втримати сліз, розповідаючи про свого сусіда, який повернувся з АТО в інвалідному візочку.  Йому допомагали всі друзі, знайомі, сусіди.  Зараз він вже ходить, навіть не спираючись на палицю. Пані Олена розповіла про свого знайомого, який потребував психологічної підтримки після повернення із зони бойових дій. І як важко, виявляється, отримати її в маленькому містечку, де, на превеликий жаль, психологи не працюють з посттравматичними розладами. То ж довелося їхати до обласного міста, і як на це збирали кошти всі небайдужі.

Пані Зоя звернула увагу на головного героя  - Володимира, брата Остапа. Як важко переживав він перебування свого брата в заручниках.

Пані Тетяна підтримала тему, звернувши увагу на те, що близьким переживати проблеми своїх родичів чи менш важко, ніж самим потерпілим. І їм самим потім потрібна психологічна підтримка.

Олена Миколаївна наголосила на тому, що фільм знято практично на основі переживань головного  героя. Ми бачили, що Володимир  практично жив з телефоном у руках, напружено очікуючи новин від брата, а перша посмішка з'явилась тільки після того, як прийшли добрі новини, що Остап вже на українській території.

Пан Олексій поцікавився подальшою долею Остапа.  Ми пошукали відомості про Остапа в інтернеті та навіть послухали інтерв'ю з ним на Суспільному радіо.

Пані Поліна, яка підключилась онлайн,  написала, що війна на Сході нашої країни - це велика трагедія нашого народу.

Люди розходилися після перегляду з думкою про "Остапа".

  

  

 

 

Переглядів: 199 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Середа, 08.05.2024