16:14
Docudays UA

Перше засідання цього року в кіноклубі розпочалося з перегляду фільму французько-ізраїльської режисерки Тамари Ерде «Це моя земля».

Як в освітніх закладах Палестини та Ізраїлю викладають історію цих країн? «Це моя земля» відображає уроки викладання історії єврейських та арабських учителів, які надто різні та суперечливі.  Спостерігаючи за їх суперечками й обміном думками з учнями, дебатами з міністерствами освіти та їх поглядами на шкільну програму, глядачі отримують уявлення про глибокий і тривалий вплив, який ізраїльсько-палестинський конфлікт транслює наступному поколінню.

Як і всі фільми  Docudays UA  цей фільм зачіпає актуальні питання, які до речі стосуються і нашої країни. Обговорення вийшло активним, але знайти відповідь на питання:  чия ж це земля, так і не змогли. Бо аргументи були і на користь палестинців, і на користь ізраїльтян.  

Питання врегулювання стосунків між країнами  залишається відкритою, і можливо праві автори фільму, що вирішити цю проблему зможуть в майбутьому ті, хто зараз навчаються в школі.

  

  

 

Переглядів: 418 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 28.03.2024