15:29
Чудова новина

Коли я дізналася чудову новину про те, що в Шостці відкрився новий кіноклуб Docudays UА при Молодіжному центрі «ШУМ» (https://shostkanews.city/articles/268210/pri-molodizhnomu-centri-shum-vidkrivsya-kinoklub-docudays-ua) вона мене дуже потішила. І одразу згадалось, як же все починалось.

Вперше Шостка познайомилась з Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA восени 2012 року, коли в наше місто завітав мандрівний… і привіз фільми - переможці 9-го фестивалю.

А вже потім, 10 грудня 2015 року відкрився і наш дискусійний кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UА при Шосткинській центральній бібліотеці.  https://www.youtube.com/watch?v=K8BIvvOX2po

Скільки всього було за ці сім років… Більше шестидесяти переглядів, дискусій, спорів. Десятки історій успіху.

Дуже запам’яталися слова нашого постійного відвідувача Богдана: «Завдяки Клубу, я зрозумів, що не треба боятися своїх мрій. Вони обов’язково здійсняться»( і вони таки здійснилися).

Пам’ятаю слова батька після перегляду фільму «Трудний»: «Тепер я буду уважніше ставитися, до своєї дитини. Буду прислухатися до її бажань і потреб».

А, як відкрилися діти і дорослі після перегляду фільму «Паперові зірки» - тема, якого був булінг. Яка дискусія розгорнулася між старшим і молодшим поколінням.

Як співчували діти(учні школи №7) головним героям фільму «Булер». Які листи писали на підтримку Алекса, навіть англійською мовою.

Скільки нових друзів у нас з’явилося. Адже для переглядів ми запрошували юристів(навіть з інших міст), лікарів, психологів, поліцейських…

Коли під час епідемії COVID-19 ми розпочали онлайн покази які спочатку нас неймовірно лякали, а потім ми зрозуміли які можливості це відкриває, до нас почали долучатись глядачі з інших міст і навіть країн.

А, які неймовірні школи, тренінги та конференції в Docudays UА після них приїжджаєш додому з бажанням зробити щось нове і цікаве.  Як мені їх не вистачає, як я скучила за нашою дружною командою, як хочеться всіх побачити і обійняти.

Ну і звісно ж, адвокаційні проєкти, які ми продовжуємо втілювати в життя https://shostka.info/shostkanews/vzhe-rik-u-shosttsi-tryvaye-inklyuzijnyj-proyekt-pochuty-svit-shhob-bachyty-zhyttya-bibliotekar-chytaye-knygy-po-telefonu-dlya-tyh-hto-ne-mozhe-chytaty/.

Я навіть по-доброму заздрю нашим молодим колегам з молодіжного центру "ШУМ" у яких все це ще попереду.

Успіхів їм. Хай щастить!

 

  

 

 

 

Переглядів: 82 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 09.05.2024