13:33
«Бібліотека з тобою»

5 січня 2023 року в онлайн форматі відбувся круглий стіл – консультація від провідного юрисконсульта КЗ СОР «Сумська обласна універсальна наукова бібліотека» Ірини Варламової. У вітальному слові Валентина Кальченко, директор Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, нагадала, що захід відбувається в рамках проєкту «Бібліотека з тобою» : « Проєкт «Бібліотека з тобою» дає можливість залучати користувачів, відвідувачів, бібліотекарів до роботи, яка можлива в умовах військового часу. Сподіваюсь, що консультація від Ірини Варламової стане стартовою позицією для співпраці бібліотек зі своїми громадами».

Минулий рік був найтяжчим в новітній історії України, та він відкрив нові можливості та нові види діяльності бібліотек: ми почали волонтерити, працювати та надавати послуги дистанційно, працювати з новими аудиторіями, переселенцями зокрема. Для того, щоб ефективно та безпечно працювати в нових умовах – умовах військового часу – бібліотекам на допомогу підготовлені методичні поради від УБА «Безпека в бібліотеці» та «Дистанційна робота працівників» від Комітету з трудового права Національної асоціації адвокатів України.

Переформатувати свою роботу, підлаштуватися під стресові умови військового часу, впровадити нові послуги. Та як правильно це зробити, на які документи спиратися? 2023 рік приніс зміни у законодавство України, то ж і бібліотекам слід зважати на ці зміни. Говорили також про те, як сприймати нові формати та напрями діяльності бібліотек, як залучити нових партнерів, зокрема закордонних, розвиватися у професійному плані, бути стійкими до викликів тощо. Радіємо з того, що пані Ірина завжди відкрита до спілкування, готова надати якісні консультації, прийти на допомогу, що особливо цінуємо у цей непростий час.

  

  

Переглядів: 134 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 09.05.2024