Сьогодні в Україні і світі відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в'язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма.

В Україні та за її межами символом нелюдських страждань, траурним місцем, де відбулись масові розстріли жертв (переважно єврейської національності) вважається Бабин Яр.

Голокост — це жах, біль, смерть. Він не повинен повторитися. А пам'ять про мільйони невинно загублених людей житиме завжди.

До цієї скорботної дати в центральній міській бібліотеці організовано тематичну виставку «Події, які потрясли світ». На ній представлені науково-історичні, документальні книги, на сторінках яких висвітлено життєдіяльність єврейської громади та історичні драми, написані на основі реальних подій.

  

 

Переглядів: 107 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.01.2023 | Коментарі (0)

29 січня – День пам’яті Героїв Крут. Саме там відбувся бій, що став одним із символів нескореного духу нашої нації. В центральній міській бібліотеці на вечір пам’яті «Їм у віках судилося безсмертя» зібралася учнівська молодь, представники міської ради на чолі з міським головою Миколою Ногою, міські активісти, щоб вшанувати Героїв Крут і всіх українців, які загинули і, нажаль, продовжують гинути, захищаючи Батьківщину. В нашій пам’яті вони назавжди залишаться героями.

 

 

 

Переглядів: 169 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.01.2023 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 09.05.2024