Шосткинці  22 січня відсвяткували  День Соборності України. Це свято нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми - єдиний народ!

Шлях нашої Батьківщини до соборності видався важким і тернистим, боротьба за самодостатність, незалежність, за мир триває й сьогодні. Наші земляки зі зброєю в руках боронять рідну землю. Ризикуючи власним життям, у надскладних умовах виконують бойові завдання, захищають нас із вами. Державні нагороди шосткинцям та родичам загиблих вручив начальник групи МПЗ Шосткинського РТЦК ТСП  Валерій Фесик. Хвилиною мовчання вшанували всіх, хто ціною власного життя ....

Мер міста Микола Нога, вітаючи з Днем Соборності України, висловив сподівання на те, що спільними зусиллями переможемо ворога, відбудуємо країну, бо прагнення українців жити у незалежній державі є непереможним!

Спогадами про тих, хто стояв біля витоків української Незалежності  поділився член Міжнародного товариства з прав людини Михайло Скорик. У виконанні чоловічого тріо вокального ансамблю «Сузір’я»  звучала пісня «Батько наш Бандера», говорили про згуртовану працю заради майбутнього (громадська діячка Наталія Максіна), поетичними рядками висловлювали сподівання на мир (вчитель початкових класів школи №12 Лариса  Колотуша, засновниця Молодіжного центру «Шум» Серафима Бондарець та представниця цієї організації Гання Коца).

Пізніше відбулося покладання квітів у парку «Свободи» до меморіалу захисникам України, які віддали життя за свободу та незалежність Батьківщини.

  

  

 

 

Переглядів: 185 | Додав: cbstolstogo | Дата: 22.01.2023 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 09.05.2024