10 лютого 2015 року у центральній міській бібліотеці ім. Л.Толстого відбулося відкриття мистецької виставки до Дня закоханих «Любові всевишній присвячується». На огляд жителів міста представлені 180 робіт, в яких 22 майстри зуміли вкласти частинку себе, своїх думок, почуттів, любові, уваги і тепла. Це унікальні творчі вироби клубу «Елегант», арт-студії «Креатилла», гуртка «Фітодизайн», а також авторські роботи Лідії Булітко, Онищенко Анни, Лариси Близнюк, Валентини Роговенко, Максима Слинька, Вікторії Тимошенко.

Важко перелічити всі види народної творчості, представлених на виставці – це і художня ліпка, і вишиті рушники, сорочки та серветки, іграшки з валяної вовни, прикраси із полімерної глини, текстильні іграшки та багато інших цікавинок.

Майстерно виконані роботи будуть незабутнім подарунком для Ваших рідних людей, принесуть радість, затишок і тепло в будинок.

Будемо раді бачити вас з 10 по 25 лютого. Завітайте на виставку!
 
 
 
  
 
   
 
  
Переглядів: 566 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.02.2015 | Коментарі (0)

   

  Щороку ми вшановуємо пам’ять молодих героїв, які 1918 року полягли біля залізничної станції Крути. Вони захищали Українську народну республіку від більшовицьких загонів, що рвались до Києва. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров'ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі.

 З нагоди 97 річниці битви під Крутами працівники юнацького відділу центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого провели хронікально-документальний екскурс “І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України” для учнів 8-х класів школи №1. Юнаки і дівчата прослухали розповідь бібліотекарів про мужніх героїв, що “душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність Батьківщини” та переглянули документальний фільм “Крути”.

Літературно-художня виставка «І слава їх встає не вмерши…» – познайомила юних читачів з літературою, що розповідає про трагедію під Крутами .

Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща», - зазначили юні відвідувачі бібліотеки.

 

   

 

Переглядів: 653 | Додав: cbstolstogo | Дата: 29.01.2015 | Коментарі (0)

Для студентів Університету ІІІ віку працівники читального залу ЦМБ ім. Л.Толстого провели історичний екскурс “На шляху до Соборності України”. Дата 22 січня позначена двома вікопомними подіями в українській історії: цього дня 1918 року в приміщенні київського Будинку вчителя було підписано ІV Універсал Центральної Ради, який визначав Українську народну Республіку як незалежну державу. А 1919 року, в цей же день, на Софійській площі у Києві було проголошено Акт Злуки між УНР та ЗУНР. Ці дві події відгукнулися через багато років ще однією — 21 січня 1990 року простягнувся від Києва до Львова ланцюг злуки.

Ідея єднання та цілісності країни, яка донедавна була дуже звичною та природною, зараз набула абсолютно нового змісту — єдність країни неможлива без підтримки кожного з нас! Єднаймося, бо ми того варті!

 

        

Переглядів: 637 | Додав: cbstolstogo | Дата: 21.01.2015 | Коментарі (0)

15 січня, в бібліотеці ім. Л.Толстого відкрилася персональна виставка картин настоятеля Свято-Троїцького храму отця Володимира. Роботи в техніці пірографія - «малювання вогнем»- в Шостці виставляються вперше. А особливість їх полягає в тому, що замість пензля художник використовує випалювач. На виставці представлено 22 роботи автора. На фанерних дошках, які слугують полотном, зображені як православні святі, так і неймовірні пейзажі, чудові замки. У деяких роботах, за словами автора, використаний також простий олівець і спеціальні кольорові олівці для роботи по дереву. На написання деяких картин у отця Володимира йде по 7-8 місяців.

 
За словами о. Володимира, випалювач потрапив йому в руки, коли проходив строкову службу в Сахалінській області на одному з Курильських островів. Після демобілізації він повернувся до олійного живопису, проте незабаром повністю перейшов до випалювання

Я хочу, щоб споглядання моїх робіт надихало людей на творіння добра, дарувало їм душевний спокій та відволікало від злих думок, - говорить о. Володимир.

Свої роботи художник не продає, він їх роздаровує, а також використовує для популяризації живопису. Часто вивозить їх у віддалені села, де люди не мають можливості, як у місті відвідувати виставки, музеї.
 
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 576 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

 

 

Назва закладу,

розшифровка витрат

Сума, грн.
оплата послуг зв'язку 90,94
оплата послуг теплопостачання 1331,30
оплата послуг з постачання електроенергії 366,59

оплата послуг технічного обслуговування

приміщення та ТО ЕККА

201,51

оплата послуг водопостачання та

водовідведення

9,01
оплата послуг вантажних перевезень 726,53
оплата послуг банку 177,07
сплата податків 774,95
сплата єдиного соціального внеску 2154,39

 

Переглядів: 557 | Додав: cbstolstogo | Дата: 13.01.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 212 213 214 215 216 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Середа, 15.05.2024