16:50
"Святе.Одвічне.Прекрасне". Персональна виставка отця Володимира, настоятеля Свято-Троїцького храму
15 січня, в бібліотеці ім. Л.Толстого відкрилася персональна виставка картин настоятеля Свято-Троїцького храму отця Володимира. Роботи в техніці пірографія - «малювання вогнем»- в Шостці виставляються вперше. А особливість їх полягає в тому, що замість пензля художник використовує випалювач. На виставці представлено 22 роботи автора. На фанерних дошках, які слугують полотном, зображені як православні святі, так і неймовірні пейзажі, чудові замки. У деяких роботах, за словами автора, використаний також простий олівець і спеціальні кольорові олівці для роботи по дереву. На написання деяких картин у отця Володимира йде по 7-8 місяців.

 
За словами о. Володимира, випалювач потрапив йому в руки, коли проходив строкову службу в Сахалінській області на одному з Курильських островів. Після демобілізації він повернувся до олійного живопису, проте незабаром повністю перейшов до випалювання

Я хочу, щоб споглядання моїх робіт надихало людей на творіння добра, дарувало їм душевний спокій та відволікало від злих думок, - говорить о. Володимир.

Свої роботи художник не продає, він їх роздаровує, а також використовує для популяризації живопису. Часто вивозить їх у віддалені села, де люди не мають можливості, як у місті відвідувати виставки, музеї.
 
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 571 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 27.04.2024