В Україні здавна існує гарна традиція вшанування матері. Тож фотовиставка «В світі усе починається з мами», відкриття якої відбулося 13 травня, напередодні Дня матері у центральній міській бібліотеці – чудова нагода привітати матусь. Майбутні мами, мами з дітками - молоді та сивочолі, усміхнені чи стурбовані, у всіх життєвих ситуаціях, за будь-яких обставин мами прекрасні! І саме це хотіли показати на своїх позитивних фото учасники виставки. Експонується більше 100 робіт.

Ініціатором та організатором цього проекту виступила громадська організація переселенців «Потрібні люди». Олена Шершень – головний ініціатор проекту – виграла грант від Міжнародної організації з міграції, спрямований на підтримку самозайнятості внутрішньо переміщених осіб.  Завдяки гранту Олена зараз втілює свою дитячу мрію, опановуючи професію фотографа. На виставці представлені  28 її робіт.  Організатори  запропонували оригінальний спосіб голосування за кращу роботу: віддати перевагу тій чи іншій світлині можна, прикріпивши до неї кольорову скріпку.

 22 травня о 15 годині будуть підбиті підсумки голосування і відбудеться нагородження переможців. Запрошуємо відвідати фотовиставку!

 

 

 

  

 

 

Переглядів: 544 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.05.2017 | Коментарі (0)

6 травня зустріч в Клубі шанувальників класичної музики була присвячена Клаудіо Монтеверді.

Кла́удіо Джова́ні Анто́ніо Монтеве́рді ( нар. 15 травня 1567Кремона — пом. 29 листопада 1643Венеція) — італійський композитор, один з основоположників жанру опери, видатний майстер мадригалу. 

Творчість Монтеверді представлена трьома групами творів: мадригали, опери і духовна музика. Головна особливість композиційної техніки Монтеверді — поєднання (нерідко в одному творі) імітаційної поліфонії, характерної для композиторів пізнього Відродження, і гомофонії, досягнення нової епохи бароко.

«Орфей» — один з перших творів в жанрі опери, що виник в кінці XVI століття на ідеях митців Флорентійської камерати. Хоча історично першою є опера "Дафна" Якопо Пері, який також звертався до міфу про Орфея в опері «Еврідіка»  ще до Монтеверді, багато критиків вважають, що лише з «Орфеєм» Монтеверді опера народилася насправді.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 601 | Додав: cbstolstogo | Дата: 06.05.2017 | Коментарі (0)

5 травня в фойє бібліотеки ім. Л. Толстого відкрилася фотовиставка фіналістів першого етапу Всеукраїнського конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя Україна». Компетентне журі визначило авторів найяскравіших конкурсних робіт.
Борис Семенович Рибак, керівник гуртка юних фотоаматорів та голова журі зазначив, що "фотография  - это возможность выразить эмоции; шанс запечатлеть лучшие моменты жизни; привилегия увидеть то, чего не видят другие;  радость наблюдать маленькие чудеса;  возможность проявить свое мастерство; смелость быть наедине с природой; удовольствие нырнуть в творчество; стремление создать красоту; ответственность писать историю.Фотография -  это путешествие длиною в жизнь".

Фіналістами першого етапу Всеукраїнського конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя Україна» стали:

Номінація «Жанрове фото»:

Власенко Альона

Романько Наталія

Мінченко Світлана

Номінація «Позажанрове фото»:

Петрик Олексій

Номінація «Пейзаж»:

Кулікова Аліна

Плющик Анна

Помаз Аліна

Кочкало Віолетта

Мужилинський Данило

Ковальова Орина

Кулікова Аліна

Номінація «Портрет»:

Коржан Ганна

Ковбаса Ольга

Маслій Мар'яна

Дружченко Юлія

Потапчук Альона

Горощенко Яна

Ляшенко Тетяна

Переможці були відзначені дипломами та грамотами.

Директор Шосткинської міської бібліотечної системи Ольга Іванівна Євтушенко побажала переможцям гідно представити Шостку на обласному етапі конкурсу та запросила мешканців міста завітати до бібліотеки і підтримати юних фотографів своєю увагою.

Фотовиставка відкрита для відвідування з 5 по 11 травня 2017 року.

 

 

   

 

 

 

 

 

Переглядів: 564 | Додав: cbstolstogo | Дата: 06.05.2017 | Коментарі (0)

В рамках тижня правових знань пройшло  засідання дискусійного кіноклубу медіапросвіти  з прав людини  Docudays UA «Промінь». Присутні переглянули  фільм "Тілом і душею" французького режисера Матьє Брона.

Вікторія, Маріана та Васко -   молоді мозамбіканці з фізичними вадами, мешкають у периферійних кварталах Мапуто, столиці Мозамбіку. Вікторія організовує показ мод серед жінок-інвалідів, аби надихнути їх до самоповаги, як її саму тому вчили. Маріана, з її жагою спілкування, заводить корисні контакти і долає перешкоди урбаністичної архітектури, а Васко неофіційно промишляє тим, що лагодить взуття. Фільм виявляє їхнє ставлення до самих себе та до інших людей, а також ставить універсальні питання про те, як знайти своє місце в суспільстві.

Фільм справив позитивне враження, не дивлячись на те, що тема, яку розкрили автори, не завжди зручна і комфортна. Питання життя та існування  людей з особливими потребами стосуються не лише Мозамбіку, але й України.  Після перегляду глядачі довго спілкувались між собою. Модератор клубу Анжеліка  Пенкина нагадала про Загальну Декларацію прав людини,  Закон України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні». Присутні згадали чимало випадків зі свого життя, пов'язаних з людьми з особливими потребами.

Було порушено під час дискусїї чимало питань: як ми повинні ставитись до людей з особливими потребами?  Чи є вони повноцінними громадянами суспільства? Що більше потрібно такій людині: підтримка чи жалість?  Чи можуть вони бути щасливими і що для цього потрібно?  Що особисто кожен із нас може зробити для вирішення проблем інвалідів в нашій країні?

Присутні дійшли висновку, що в таких людей   є чому навчитися. Буває, що  здорові, без фізичних вад люди  в критичних ситуаціях скаржаться  на життя і не мають бажання боротися та жити далі. А люди з особливими потребами, яких ми побачили у фільмі та які живуть серед нас, не сумують, мріють, з надією дивляться у майбутнє. І ми повинні їх всіляко підтримувати.

 

 

 

Переглядів: 641 | Додав: cbstolstogo | Дата: 29.04.2017 | Коментарі (0)

Урок-пам'ять «Чорнобиль був, Чорнобиль попередив…», який пройшов 26 квітня у 5-Б та 6-А класах школи №7, був присвячений сумним подіям 31-річної давнини. Олександра Дерев’янко, бібліотекар центральної міської бібліотеки, розповіла про хронологію катастрофи, причини і наслідки аварії,

ознайомила з картою забруднення території України радіоактивними речовинами.

Про Чорнобильську трагедію написано багато книг, видано десятки

Фотоальбомів, прозових і поетичних збірок, знято художні та документальні фільми, створені навіть  комп’ютерні ігри. Учні ознайомилися з літературою на тему дня, яка знаходиться у фондах бібліотеки: поетичними творами Івана Драча ("Чорнобильська мадонна", "Ніж у Сонці", "В мікрофон криниці"),

Ліни Костенко ("Атомний Вій опустив бетонні повіки…"), Бориса Олійника ("Сім"), Миколи Сингаївського ("Обпалена мужність"), Леоніда Горлача ("Зона"), документальною повістю Юрія Щербака "Чорнобиль", прозовою збіркою Шевченківського лауреата Євгена Гуцала - "Діти Чорнобиля", романом «Чорнобильська молитва» Нобелівської лауреатки 2015 року, письменниці Світлани Алексієвич. «Це книги про катастрофу, що зруйнувала мільйони життів, перевернула світогляд цілого покоління, про ліквідаторів та вимушених переселенців з уражених радіацією територій та про

дітей, що народилися вже приреченими», – зазначила Олександра Віталіївна.

Захід проходив у формі діалогу. Учні висловлювали свої думки про значення атома в житті людини, вплив радіації на стан здоров'я людей, про пожежників, які пішли у свій останній бій з вогнем заради життя.

 

 

 

Переглядів: 571 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.04.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 169 170 171 172 173 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 18.05.2024