ЗАХИСНИЦЯМ ДУЖЕ ЛИЧАТЬ КАБЛУЧКИ

#ЧасПік героїчних людей. АЛЬБІНА ГЕРБ

#АТО_ООС

#захисникиУкраїни

https://www.facebook.com/.../a.16517884.../3055274601394013/

Чи справді ім’я впливає на характер та долю? «Світла, чиста, вольова, ніжна, товариська та гостинна. Може прикрасити своєю присутністю будь-яку компанію», - вирішили зірки і додали таких чеснот до її імені. У прізвище закодували силу й дух. А від імені батька передали у спадок сміливість та мужність. Знайомтесь – Альбіна Андріївна Герб. Її ім’я, справді, впливає і на характер, і на долю, і на ключові події. А ключових подій в житті 24- річної шосткинки, відважної захисниці та істинної патріотки вже сталося чимало.

Вона сама обрала власну долю і в дванадцять років вже знала, що військова форма – це її життя. Навчалася в 12-й загальноосвітній школі. Активно займалася спортом, зокрема легкою атлетикою і готувалася вступити до військової школи в Броварах. Не судилося, бо за довідку на вступ треба було викласти дуже значну суму грошей.

У 2014 році, коли Росія вторглася на територію України, їй виповнилося всього 17 літ, але вона вже була готова виступити на захист країни. «Так рано на війну?», - мама сумнівалась.

У 2018 р. – втримати Альбіну вже було не можливо. Ніхто не звав, Альбіна добровільно обрала шлях: захищати Україну.

Рідні бабусі, мама розуміли, що рішення свого дівчина не змінить, тому краще її підтримати і в усьому допомагати. Альбіна з такою теплотою розповідає про своїх бабусь, маму: «Мама завжди на першому місці. За маму завжди хвилювалася більше, ніж за себе. Заради неї і повернулася з війни». Яка вона справжня війна, правду близьким не розповідає, оберігає від потрясінь.

Прифронтове селище Зайцеве. Тут війна на стихає і досі. Це ще одна оборонна позиція особливого складу 13-го окремого мотопіхотного батальйону, яка стала точкою відліку воєнного періоду в долі ще зовсім юної Альбіни.

Усі жахіття війни на сході України розпочалися для Альбіни саме тут. У перший день - відразу обстріли, довелося три години перебувати у підвалі. У цей час якраз зателефонувала мама, як відповісти і що сказати…

У конфліктній ситуації зберігати спокій для неї не проблема: «Я знала, куди їду. Підтримували друзі, тому паніки не було».

Професія повара-кондитера стала у нагоді. Деякий час готувала їжу для військових, але відразу зрозуміла: кухня й друга лінія фронту – це не для неї, каже, що їй нудно. Хоча любить пекти торти, пригощає друзів шашликами, але тільки у вільний час від військових справ.

Чудова господиня на війні стала старшим навідником 120-мм міномета. Півтора року служила в мінометній батареї. Освоїла мінометну справу, прийоми і правила стрільби, тонкощі прицілювання, керування вогнем – вона тепер досвідчена зброярка. І дуже вдячна за все, чому навчилася командиру підрозділу Паші Бруцькому.

Війна, ми звикли, в основному справа чоловіча, але жінок на війні багато. За даними Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ, у війську налічується близько 31000 жінок-військовослужбовиць, а учасниць АТО — понад 17000. Для порівняння, у 2008 році їх було всього 1800. Чому йде жінка на війну, бо вміє захищати свій дім, країну.

Альбіна також вміє все і готова виконувати будь-які завдання, не розділяє справи на «ч» і «ж», так себе зарекомендувала серед побратимів. Більше 30-ти (!) місяців у зоні АТО/ООС, три ротації, щодня під обстрілами, щоразу наражаючись на небезпеку, все це витримала і стала ще сильнішою. І знову прагне повернутися, там відчуває себе потрібною і пишається тим, що сміливіша за деяких чоловіків.

Наша героїня наголошує: «Служила за покликанням, свідомо, гроші й статус значення не мали. Я була там, щоб спокійно ви всі спали. Якщо загроза буде Шостці, я перша встану і побіжу. І не сховаюсь, як деякі чоловіки».

Доля подарувала Альбіні добрих друзів. Лєна Тишківська, яка перебуває «на передку» в окопах вже понад п’яти років. Максим Короткевич - вірний товариш з перших днів війни. Саша Мельник, його слова підтримки були завжди вчасно. Комбат Максим Юрійович Киричок, який не боявся віддавати накази відповідати на ворожі обстріли. Згадує випадок, коли за півгодини - дев’ятеро людей отримали поранення, а дати відсіч українські бійці без наказу не могли.

«Якщо б професіоналів на війні було більше, а країною керували справжні бойові лідери, війна б не тривала так довго», - переконана дівчина.

Так, Альбіна Герб справжній воїн, але ж вона залишається Жінкою. Тому, якщо є час і нагода, постає перед друзями в образі дуже привабливої дівчини з зачіскою і на каблучках, і випромінює стільки жіночності та ніжності, що чоловікам втриматися від компліментів просто неможливо.

У вмотивованих і сильних людей мрії збуваються завжди. У Альбіни їх багато і всі стають реальністю: армія, мотоцикл, квартира. І дуже хочеться побажати їй, щоб так тривало завжди.

Але ж коли закінчиться війна? Що з цього приводу думає захисниця: «Агресія триває. Допоки ворог не заспокоїться і не перестане провокувати, найближчі років п’ять на мир очікувати не варто».

Своє майбутнє захисниця поєднує тільки з армією. Сім’я й дитина - це важливо, але це не зупинить і вдома не втримає. З мамою вже домовилась, що майбутню дитину на певний час буде залишати з нею.

В очах її займається вогонь, а зірки посміхаються їй з неба. Альбіна Герб випромінює абсолютну впевненість у собі, вірить у справу, яку обрала. А скільки всього можна досягти, якщо є віра в себе! То, https://www.instagram.com/p/CWQgXkks2Kt/може, й нам всім трохи її впевненості та внутрішньої сили?

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 242 | Додав: cbstolstogo | Дата: 14.11.2021 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 01.05.2024